Vertikal-Helse-kampen-mot-prostatakreft

Publisert:

Først ut med robotkirurgi i kampen mot prostatakreft

Hvert år rammes mer enn 5000 norske menn av prostatakreft. Nøkkelen til å bli frisk ligger i å komme raskt til behandling. Med helseforsikring hos Vertikal Helse, garanterer vi rask utredning og behandling.

Vår samarbeidspartner Colosseum Mann, har et bredt tilbud innen urologi. I tillegg til å tilby en rekke behandlinger ved klinikken, har de nettopp åpnet det første private urologiske sykehuset som gjennomfører prostatakreft-operasjoner i Norge.

Europas mest erfarne urologer

Bakgrunnen for etableringen av det nye sykehuset, er ønsket om å gi et helhetlig tilbud til menn.

– Vi har bygget opp et urologisk sykehus med Europas mest erfarne kirurger. Våre urologer har bred erfaring innen utredninger og operasjoner av prostatakreft, og kan derfor gi pasientene den beste oppfølging hele veien, forteller Gard Lauvsnes, styreleder og grunnlegger av Colosseum Mann.

En av fordelene med å bli operert i Norge fremfor å velge en privatklinikk i utlandet, er at du da er dekket av Norsk pasientskadeerstatning. I tillegg vil risikoen relatert til multiresistente bakterier være vesentlig mindre.

DaVinci-roboten

Colosseum Mann er dessuten også det første private sykehuset som har tatt i bruk høyteknologisk robotkirurgi. På det nyåpnede sykehuset utfører to av Europas mest erfarne robotkirurger, Bjørn Brennhovd og Nicolai Wessel, operasjoner med den anerkjente DaVinci-roboten.

– Vi har tatt i bruk en metode som er utviklet i Tyskland, der vi benytter prinsippet kunstig intelligens for målrettet biopsitagning i prostata. Fordelen er en mer skånsom operasjonsmetode og at kirurgen kommer lettere til der man ønsker å gjøre nervebesparende kirurgi.

– Teknikken sørger også for en forbedret arbeidsstilling for kirurgen, og mindre skjelving på instrumentene enn ved konvensjonell metode, forteller Lauvsnes.

Kort forklart er robotkirurgi robotassistert kikkhullsteknikk. Kamera og instrumenter føres inn i små snitt som lages i buken (rundt seks snitt). Instrumentene er koblet til fire robotarmer som styres av kirurgen fra en konsoll.

Raskere tilbake etter kreftoperasjon

Rehabiliteringsfasen etter et inngrep med robotkirugi er også betydelig kortere enn ved konvensjonell metode.

– Fordi robotkirurgisk metode er minimalt invasiv, helbreder kroppen seg raskere enn ved åpen operasjon. Som regel kan pasienten skrives ut fra sykehuset dagen etter operasjonen, og spise, drikke og gå samme kveld.

I tillegg til operasjon av prostatakreft, tilbyr Colosseum Mann blant annet behandling av infertilitet, fimose, seksuelle problemer, sterilisering, lavt testosteronnivå og underlivsinfeksjoner. Hovedvirksomheten er rettet mot menn, men de tilbyr også behandlinger for kvinner.