Vertikal-Helse-immunterapi-helseforsikring

Publisert:

Helseforsikring som dekker kreftbehandling som immunterapi

Har du helseforsikring hos oss dekkes offentlige godkjente immunterapibehandlinger for pasienter som får kreft og som har meldt seg inn i Vertikal Helse før de fikk diagnosen.

Vertikal Helse har som misjon å gjøre medisinsk kompetanse tilgjengelig for alle. De siste årene har dette blitt viktigere enn noensinne. De nye individualiserte behandlingene har blitt for dyre for helseforetakenes budsjetter og dermed har ikke alle pasienter fått den beste behandlingen. Det betyr at forskjellene i helse-Norge har blitt større og det er ingen grunn til å tro at det stopper der. Ikke minst har medienes oppmerksomhet rundt de nye immunterapiene mot kreft vist dette.

Vertikal Helse opptatt av at vi skal kunne tilby våre kunder de immunterapibehandlinger som er vitenskaplig anerkjent og godkjent. Du skal slippe å tenke på om du er prioritert og du behøver ikke bekymre deg for ventetider for å få denne type behandling.

Skaff deg helseforsikring nå slik at du er sikret mot fremtidige diagnoser.

Les mer om helseforsikring

HVA ER IMMUNTERAPI?

  • De nye stoffene gjør kroppen i stand til å bekjempe kreftceller selv, viser flere lovende forsøk på mennesker.
  • Immunterapi eller «PD-1-hemmere». Du kan like godt lære navnet, for du vil få høre det ofte i de kommende årene.
  • Stoffene, som hjelper kroppen med å bekjempe kreft, viser nemlig svært lovende takter. Et av disse stoffene er Pembrolizumab.
  • Kroppen angriper kreften.
  • Pembrolizumab støtter kroppens naturlige forsvar mot kreft. Det bryter en binding mellom et protein (PD-1) på oversiden av kroppens T-celler og et annet protein som kan binde til det (PD-L1).
  • T-cellene er kroppens naturlige forsvar mot kreft, men når PD-L1 er bundet til PD-1, fungerer det mindre effektivt. Pembrolizumab gjør dermed at T-cellene får tilbake effektiviteten.
  • Enkelt forklart sørger det ene medikamentet for at immunforsvaret for fullt går til angrep mot kreftcellene, mens det andre hindrer at kreftcellene klarer å gjemme seg.
  • Vertikal Helseforsikring dekker immunterapi for pasienter som får kreft og som har meldt seg inn i Vertikal Helse før de fikk diagnosen.

Lignende artikler

Se alle