Vertikal-Helse-varmebehandling-prostata

Publisert:

Fikk et nytt liv etter varmebehandling av prostata

Uten helseforsikringen og gode medisinske rådgivere i Vertikal Helse hadde Tore mest sannsynlig aldri hørt om C-Medicals nye CoreTherm-behandling for godartet prostataforstørring. I stedet ble han pasient nummer tre i Norge – og har fått livskvaliteten tilbake.

Historien til Tore (65) starter i 2018 med et besøk hos Volvat i Oslo.

- Jeg reiser mye rundt gjennom jobben, derfor har Volvat på en måte blitt fastlegen min. Akkurat da var jeg plaget med litt forskjellige ting, både synet og kneet trengte en sjekk, men først og fremst var jeg der for å finne en løsning på vannlatingsproblemene som jeg hadde slitt med siden jeg var i femtiårene, forklarer han.

Han ble henvist til spesialister innen de ulike feltene, og så at kostnadene begynte å hope seg opp. Hadde han ikke en eller annen helseforsikring som kunne dekke dette?

Alle kostnadene ble dekket

Tore ringte sjefen sin og fikk gladnyheten: Jo, han hadde full helseforsikring hos Vertikal Helse gjennom jobben.

- Da ringte jeg straks Vertikal Helse og forklarte situasjonen.

De dekket kostnadene for øye- og knebehandlingen og fortalte meg at de kunne ordne alt det praktiske når det gjaldt vannlatingsproblemene, sier han.

Vertikal Helse N1 Kontor 06

Medisinske rådgiveren i Vertikal Helse henviste Tore til C-Medical (tidligere: Colosseum Mann) på Majorstuen, hvor han raskt fikk time.- Ble tatt godt imot av veldig hyggelige folk. Urologen, Trond Jørgensen, er dessuten fantastisk dyktig. Han fant ut at vannlatingsproblemene mine skyldtes en forstørret prostata og at jeg hadde mye resturin som jeg ikke fikk tømt, forklarer Tore.

Ble pasient nummer tre i Norge

Selv om prostataen var godartet, var det ingen tvil om at dette gikk ut over livskvaliteten til Tore, og noe måtte gjøres. C-Medical hadde akkurat blitt introdusert for en ny behandlingsmetode kalt CoreTherm som de mente passet perfekt i Tores situasjon.

CoreTherm-behandling:

  • Den «tradisjonelle» metoden for å behandle forstørret prostata dreier seg om å fysisk skrelle av vev for å skape større åpning. Med denne nye metoden går de inn med kateter og varmebehandler prostataen, derav navnet Coretherm.

Prosdeyren var allerede mye brukt i Sverige, og en svensk lege var involvert da det var Tores tur – som pasient nummer tre i landet.

- Det var som å dra til tannlegen. Fra jeg gikk inn til jeg var ferdig, tok det vel én time.

… og den første som har blitt behandlet to ganger

Tores vannlatingstrøbbel var forårsaket av at prostataen presset rundt urinrøret. Gjennom mikrobølger åpnet CoreTherm-varmebehandling skånsomt avløpet opp igjen. Vevet dør og skaller av i løpet av tre måneders tid.

- Jeg opplevde bedring, men selv etter flere måneder var det fortsatt ikke perfekt, sier han.

I samråd med C-Medical og Vertikal Helse bestemte de seg derfor for å gjennomføre runde to av samme behandling.

- I januar 2020 ble jeg dermed den første i Norge til å bli behandlet med CoreTherm to ganger.

Vertikal-Helse-movember

Relatert artikkel

Hva er prostatakreft og når bør du sjekke deg?

Det finnes ulike grader av sykdommen og symptomene kan være vage. Urolog, Jalil Davami, har to klare...

«Du har resultater som en 17-åring!»

Alle gode ting er ikke tre, men to – for etter andre runde med varmebehandling har Tore fått et helt nytt liv.

- Utover våren funket alt bare bedre og bedre. I september var jeg til kontroll og tok en tisseprøve som måler mengde, trykk, flow og andre ting. Da legen fikk se utskriften, sa han at han aldri hadde sett lignende resultater. Resultater som en 17-åring! ler Tore.

På spørsmål om han vil anbefale metoden til andre, er han ikke i tvil:

«Har du mulighet til det, velg CoreTherm. Behandlingen er raskt og smertefritt unnagjort på under en time, og du slipper overnattinger på sykehus og uker med sykemelding. Selv var jeg tilbake på jobb dagen etter.»

- Jeg var litt bekymret for lekkasjer, men det har jeg ikke hatt i det hele tatt. Det er generelt svært få bivirkninger underveis og etterpå.

- Dessverre er det slik at det offentlige fortsatt ikke dekker denne typen behandling. Derfor er jeg veldig glad for at jeg hadde helseforsikring gjennom jobben min. Jeg kan ikke annet enn å takke både Vertikal Helse og C-Medical for utrolig service gjennom de to siste årene, avslutter Tore.

Lignende artikler

Se alle