Vertikal Helse Overvinne 1920x1080

Publisert:

Overvinne - en lettere måte å få psykologisk hjelp

Overvinne er hjelp gjennom e-terapi som skal gjøre det lettere for mennesker som trenger metoder/teknikker for å mestre for eksempel uro, bekymring, engstelse eller andre psykiske vansker som ikke krever besøk hos psykolog eller terapeut.

Overvinne appen kan gjøre det enklere å ta det første steget. Man gjennomgår et behandlingsløp i eget tempo og appen tilpasser seg til dine følelsesmessige behov. Dette er utgangspunktet for råd som du får direkte i appen på kveldstid. Rådene er lydfiler som er tilpasset humør og behov på bakgrunn av dine registreringer i appen.

Med en app er terskelen for å søke hjelp mye lavere, siden appen kan brukes når man selv har tid og i et miljø man selv velger. Man trenger ikke reise eller sitte på venterom, noe som er bra for de som kjenner på skamfølelse og ikke vil vise at de søker hjelp.

30-50 prosent av den norske befolkningen opplever psykisk plager i løpet av livet

Folkehelseinstituttet

- Vanskelige følelser kommer når du kjenner at det begynner å bli umulig å håndtere problemene. Det første skrittet mot forandring er å erkjenne for deg selv at den måten du har håndtert deler av livet på, ikke har fungert. Du har møtt veggen. Det er en smertefull innsikt, sier psykolog og professor emeritus Patrick A. Vogel som er en av grunnleggerne i Overvinne.

Patrick A. Vogel - Psykolog og professor emeritus

- Med en app kan du hjelpe mange flere som kan trenge litt hjelp for å håndtere sine følelser og problemer. Når du kan nå mennesker på et tidligere tidspunkt, blir det heller ikke så vanskelig å gjøre de forandringene som trengs for å mestre problemene. Vi pleier å si at jo tidligere man tar tak i problemer, jo lettere er det å endre og løse dem.

Appen er laget for å kunne ta tak i og forebygge psykisk sykdom i en tidlig fase, på en brukervennlig og sosioøkonomisk rimelig måte. Vårt mål er at den kan være en støtdemper for helsevesenet gjennom å forhindre at problemer blir for store. Appen er ikke beregnet for å erstatte offentlig helseomsorg for personer som har alvorlige psykiske problemer.

Overvinne er et samarbeid med vår eier If og lanseres den 10. oktober.

Les mer om Overvinne

Hva kan Overvinne appen hjelpe deg med?

Overvinne-appen er utviklet av psykologer, og gir deg hjelp til selvhjelp gjennom videoer, øvelser, lydfiler, stemningsrapporter og artikler. Du kan bruke appen alene eller sammen med en psykolog, når og hvor det passer deg.

Har du helseforsikring hos oss kan du allerede nå gå inn på overvinne.no og registrere deg som medlem. Du kan bruke tjenestene i appen kostnadsfritt og så mye du vil – uten henvising fra lege. Programmet tilsvarer et behandlingsløp på 15 psykologtimer.

Les mer om Overvinne

Lignende artikler

Se alle