Vertikal-Helse-norgesferie-aktiv-ferie

Publisert:

5 reisemål for deg som vil ha en aktiv Norgesferie

Sommerferien 2020 blir litt annerledes enn andre. Heldigvis er Norge et av verdens mest spennende land å «besøke».

Sjekk noen av våre favorittdestinasjoner: 5 fantastiske områder for deg som ønsker en aktiv ferie omgitt av vakker natur.

1. Spektakulære fjorder: Møre og Romsdal

Kjør forsiktig opp Trollstigens smale hårnålssvinger eller gi full gass over Atlanterhavsveien på vei mot nye eventyr på nordvestlandet. Fotturer i Norges vakreste fjelldaler, fisketurer fra rustikke fiskevær, og teltturer med panoramautsikt til solnedgangen over Atlanterhavet.

Tips for en aktiv ferie:

Vertikal Helse 1116256364 geiranger kajakk

Lokale delikatesser:

Annerledes overnatting:

  • Ved foten av Trollstigen. Gjestegården Trollstigen Drift har utsikt mot Stigfossen og omkringliggende fjelltopper. Hytter, camping med plass for bobiler, kafé med 420 sitteplasser, suvenirbutikk, grillplass og lekeplass.
  • Med telt. Fylket byr på mange fine muligheter for deg som vil overnatte i naturen. Her er fem teltturer med spektakulær utsikt til fjord, fjell og vakre fjellvann.

Barnas favoritter:

Vertikal-Helse-råd-til-deg-som-skal-bruke-beina-i-sommer

Relatert artikkel

Gode råd til alle som skal bruke beina i sommer

Vær på lag med undersåttene i ferien. Følg ekspertens råd, og unngå såre føtter og vonde knær.

2. Idylliske fiskevær: Lofoten

Er du glad i majestetiske fjell og sjarmerende små samfunn, er Lofoten stedet. I øygruppens varierende landskap kan du vandre, fiske, dra på havrafting eller dykke.

Aktiv ferie:

«En ekte Lofottorsk jeg er …» Fisketur er et must når man er i Lofoten. Havet er fullt av fisk, og det er gode muligheter for å få napp.

Lokale delikatesser:

Lofoten Gårdsysteri ligger flott til mellom fjord og fjell på Vestvågøy. I gårdsbutikken finner du økologiske oster og kjøttprodukter fra gården.

Annerledes overnatting:

Øyriket bugner av overnattingsplasser for deg som vil våkne til lukten av sjø, tang og tare. I Nusfjord kan du overnatte i en ekte rorbu, og kose deg med selvfisket fisk til middag.

Barnas favoritt:

Hesteridning på islandshester. En tur på hesteryggen langs kritthvite Lofotstrender har blitt en veldig populær familieaktivitet og man kan velge mellom korte og lengre turer. Hestene er rolige og snille, så de egner seg veldig bra for barn som ønsker å ri for første gang.
Vertikal Helse 1266888658 Sjoa

3. Eventyrlige skoger: Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen ligger i hjertet av Norge mellom Jotunheimen og Rondane, og byr på dramatisk natur, små bygder og gamle tradisjoner.

Aktiv ferie:

Få opp adrenalinnivået med rafting i Sjoa. Den 15 kilometer lange turen starter rolig gjennom roligere partier med flott utsikt over vakre Heidal, før det bærer videre gjennom trange juv og klassiske stryk som får hjertet til å pumpe et par hakk raskere.

Lokale delikatesser:

Du finner mange store matopplevelser i Gudbrandsdalen, og lokalmat er på menyen på de fleste restauranter og serveringssteder. Brimi sæter er en av plassene som byr på egenprodusert mat og lærdom for liten og stor.

Annerledes overnatting:

Prøv glamping, glamorøs camping i idylliske Åstdalen. Dette er camping med doble madrasser, egen bålpanne og toalett. Egne kanoer følger med, og ligger klare til å settes ut i den stillestående elva Åsta.

Barnas favoritt:

Vi kommer ikke utenom Hunderfossen Eventyrpark, også kjent som Hele Norges Eventyrpark. Med mer enn 60 attraksjoner og severdighetrer, og med Barnas Gård som nabo, er det ikke rart det er en av landets mest populære turistattraksjoner. Vi krysser fingrene for at parken åpner som planlagt 21. mai.

Vertikal-Helse-slik-holder-du-deg-frisk-i-ferien

Relatert artikkel

Slik holder du deg frisk i ferien

Ikke la sommeridyllen ødelegges av sykdomsplager som kunne vært unngått. Her er 7 gode råd til deg s...

4. Solvarme svaberg: Sørlandet

Glitrende hav, blå himmel og deilige svaberg. Det blide Sørlandet er kanskje det nærmeste vi kommer syden og finværsgaranti sommeren 2020?

Aktiv ferie:

Sykkelturen som går på skinner, bokstavelig talt. På den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira kan du ta med familien på en opplevelsestur på dresinsykkel med fantastisk natur og fascinerende arkitektur. Husk god mat og drikke!

Lokale delikatesser:

Hva med et gourmet-måltid helt utenom det vanlige? Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant. Under, helt ytterst i Lindesnes, er den første restauranten på Sørlandet med en stjerne i Michelinguiden.


Annerledes overnatting:

Noen av landets beste campingplasser finner du på Sørlandet. Teltplassene ved Kristiansand feriesenter har nydelig sjøutsikt og kort avstand til alle fasiliteter – perfekt for deg som drømmer om å overnatte rett ved svabergene.

Barnas favoritter:

Dyreparken i Kristiansand er Norges største opplevelsespark med over én million besøkende hvert år. Garantert en stor suksess for små og store – uansett om favoritten din heter Julius, Kaptein Sabeltann eller tante Sofie.
Vertikal Helse 525722662 surfing

5. Forførende strender: Jæren

La deg begeistre av naturlig skjønnhet i et vidstrakt og velstelt kulturlandskap. Kilometer på kilometer med sandstrender, rullestein og lakseelver venter på deg.

Aktiv ferie:

Surfing, selvsagt! De lange jærstrendene har Norges beste surfeforhold, og sommeren – med varmt vann og liten bølgestørrelse – er en bra tid for nybegynnere. Sjekk ut strendene på Sola, Hellestø, Bore og Brusand.

Lokale delikatesser:

Det sies at du ikke har vært på Jæren om du ikke har spist farse. Vi snakker kjøttkaker servert i søtt brød, toppet med løk, sennep, rekesalat, ketchup og piffi. Fristende? Sjekk ut Farsekongens pop-up restaurant i Bryne.

Annerledes overnatting:

Ta med bobil, campingvogn eller telt og opplev sandstranden, lyset og solnedgangene. Borestranda er også et godt utgangspunkt for å utforske resten av Jæren og har ideelle bølger for surfing og annen vannsport.

Barnas favoritt:

Den 2300 meter lange Solastranden har blitt kåret til en av verdens beste strender av britiske Sunday Times, og er førstevalget for jærfolket på varme sommerdager. Her får barna en drømmedag med bading, sandslott og is fra ikoniske Solastrand hotell.

Før du drar...

Her er vår huskeliste for en trygg Norgesferie:

  1. Bruk solkrem. Den norske sola er sterkere enn du tror.
  2. Pakk ned førstehjelpsutstyr. Kjekt å ha når uhellet er ute.
  3. Last ned KRY-appen. Rask og enkel kontakt med lege, uansett hvor du er. Med helseforsikring hos Vertikal Helse er tjenesten inkludert.
Vertikal-Helse-aktiv-på-tur