Vertikal-Helse-Det-er-ventetiden-som-er-verst

Publisert:

Det er ventetiden som er verst

Sykdom og skader er ille nok i seg selv, om man ikke skal vente i ukesvis på konsultasjon og behandling i tillegg. Det forteller Svein Erik Nystrøm (74), som mener Vertikal Helse har spart ham for mange søvnløse netter.

For ganske nøyaktig tjue år siden ble Svein Erik Nystrøm tipset av kolleger om Vertikal Helse. Lørenskogmannen syntes tilbudet virket interessant, og kjøpte helseforsikring. Det skulle raskt vise seg å være et godt valg.

- Ikke lenge etter at jeg ble kunde, havnet jeg i en ganske dramatisk sykkelulykke, som resulterte i at muskelfestet på høyre skulder røyk, forteller Nystrøm.

Kunne i verste fall blitt invalid

- Jeg fikk vite at det var lang ventetid på operasjon, og bestemte meg for å ringe Vertikal Helse. Vipps, så tok det bare noen dager før jeg lå på operasjonsbordet, sier Nystrøm.

«Legen som opererte fortalte at om jeg hadde gått mer enn noen uker uten operasjon, hadde det kanskje vært for sent. Da hadde muskelfestet krympet, og jeg kunne i verste fall vært invalid»

Lynet slo ned to ganger

Det sies at lynet aldri slår ned på nytt samme plass, men allerede året etter inntraff uhellet igjen. Denne gangen var det et fall under en joggetur som gjorde at også muskelfestet på den andre skulderen røyk.

- Samme skade, samme klinikk, samme historie, sier Nystrøm.

- Heldigvis gikk det veldig bra den andre gangen også. Oppfølgingen fra legen og Vertikal Helse i etterkant var dessuten eksemplarisk. Jeg ble stadig oppringt, fikk tilbakemeldinger hele veien, innspill til praktiske ting – for eksempel med tanke på medisiner og smertestillende – og ble innkalt til etterkontroller. Det var etter denne opplevelsen jeg bestemte meg for å melde inn kona og ungene også, smiler han.

Svein Erik Nystrøm (74), Lørenskog

- Ventetiden er verre enn sykdommen

På spørsmål om hva som er den største fordelen med å ha helseforsikring gjennom Vertikal Helse, er ikke Svein Erik Nystrøm i tvil:

«Det er at du slipper ventetiden. Vi har et helt fantastisk offentlig helsetilbud her i Norge, men innimellom er det dessverre slik at ting kan ta tid. For meg er ventetiden, og bekymringene du har mens du venter, ofte verre enn selve sykdommen.»

Nystrøm trekker fram et eksempel:

- Jeg hadde en opplevelse hvor det var mistanke om kreft. Kort fortalt: Jeg var livredd. Da var det ekstra godt å bli tatt hånd om på null komma niks, og heldigvis viste det seg å være falsk alarm.

Helseforsikring – trygg og rask behandling

Våre kunder venter i snitt 5,3 dager før de kommer til vurdering hos en legespesialist og 7,8 dager til behandling/operasjon.

Ventetiden i det offentlige for time hos legespesialist er i snitt 54 dager, og for å komme videre til behandling må du vente i snitt 56 dager.

Les mer om helseforsikring
B2 C 1x1

Et godt tilskudd til det offentlige

I Norge har vi et godt utarbeidet offentlig sikkerhetsnett. Trenger vi egentlig en privat helseforsikring på toppen? Svein Erik Nystrøm sammenligner det med å forsikre bilen.

- I Norge har vi alle en solid kaskoforsikring gjennom det offentlige helsevesenet. Helseforsikring fra Vertikal Helse blir på en måte en plussforsikring. En ekstra trygghet, mener han.

- Som kunde hos Vertikal Helse kan jeg ringe Helsetelefonen døgnet rundt, jeg kan bestille legetime via KRY, og jeg vet at jeg er sikret den beste behandlingen – i Norge eller Europa – om noe skulle skje med meg, kona eller barna. Når jeg snakker med ansatte i Vertikal Helse føler jeg at de helt oppriktig ønsker det beste for meg, avslutter Svein Erik Nystrøm.