Publisert:

Nå blir det enklere å få hjemmebesøk av legen

Er du lei av lang reisevei og tid på venterommet? Du som har privat helseforsikring hos Vertikal Helse kan nå kjøpe en tilleggstjeneste som gjør det enkelt og rimelig å få hjemmebesøk av lege.

Vertikal Helses bedriftskunder har siden 2017 hatt muligheten til å kjøpe tilgang til Hjemmelegene.no som en tilleggstjeneste til helseforsikringen. Fra og med 20.09.20 har også du som er privatkunde samme mulighet.

- Vi er veldig glade for at samarbeidet med Vertikal Helse fortsetter å gi folk tilgang til enklere helsetjenester, sier Nicolai Skarsgård, daglig leder i Hjemmelegene.no.

«Et svært positivt møte med hjemmelegene. Enkelt å bestille. Helt fantastisk service. Vi sitter med en opplevelse av den beste lege vi har møtt. Anbefaler på det varmeste!»

Camilla Renate Langdalen

Legetime i eget hus

Da Hjemmelegene.no startet opp i 2017 ble på mange måter det gode, gamle hjemmebesøket re-introdusert ved hjelp av ny teknologi.

- Hvorfor er det sånn at du som er syk skal ha ansvar for å komme deg ut av huset og stavre deg til legekontoret – og ikke at den friske legen tar turen hjem til deg? spør Skarsgård.

- Med hjemmelegene.no har vi gjort det enklere for folk å få hverdagen til å gå opp. Du er nå bare et par tastetrykk unna å få en fullverdig legetime i eget hus. Hjemmelegene kan sy og lime sår, bandasjere, måle CRP og blodtrykk, skrive ut henvisninger og resepter – ja, stort sett alt du ellers besøker legevakten eller fastlegen for, forklarer Skarsgård.

Kjøp Hjemmelegene
Vertikal-Helse-Hjemmelegene Vertikal-Helse-Hjemmelegene

«Fikk time med en gang, og en veldig hyggelig lege kom. Han var flink med barn og vi følte oss godt ivaretatt. Veldig deilig å slippe å dra på legevakten med syke barn».

Yvonne Henriksen

Slik bruker du Hjemmelegene

Bestilling av legetime gjennom Hjemmelegene er enkelt, raskt og trygt.

  • Velg en ledig time. Søk opp ditt postnummer og velg en ledig time fra listen.
  • Beskriv problemet. Fyll inn kontaktinformasjon og skriv noen setninger om hva henvendelsen gjelder. Slik kan legen komme godt forberedt.
  • Betaling. Du betaler for konsultasjonen når du bestiller, og får en kvittering. Det er mulig å avbestille din time inntil 24 timer før konsultasjonen.
  • Legen ringer før besøket. Når legen er på vei, vil han/hun ringe fra skjult nummer for å melde sin ankomst.
  • Legen besøker deg. Legen ankommer og gir deg en trygg konsultasjon. God bedring!
  • God oppfølging i etterkant. Du kan enkelt bestille en oppfølging fra samme lege igjen via kvitteringen for bestilling.

Sjekk om du kan få besøk av hjemmelege der du bor

Hjemmelegene.no har god dekning i Stor-Oslo og Rogaland, og er godt i gang med å rulle ut tjenesten i resten av landet.

Flere tusen fornøyde pasienter

Siden oppstarten har det bare gått én vei, og flere tusen fornøyde pasienter har tatt i bruk tjenesten. Tilbakemeldingene tyder på at tilbudet har vært etterlengtet. Pasientene forteller gjerne at de:

  • Sparer mye tid
  • Slipper å planlegge hverdagen rundt legebesøk
  • Slapper mer av i en konsultasjon i eget hjem

- Nå er vi syv fast ansatte og er tilknyttet 30-40 leger. Alle hjemmelegene er dyktige, erfarne, og valgt ut blant flere hundre søkere. Pasientene er fra 0 til 100 år. Barnefamilier som har «høy dørterskel», folk med travle dager, og eldre som synes det er fint å slippe reiseveien til fastlegen, avslutter Skarsgård.

Les mer om hjemmelegene

Pris

Har du helseforsikring kan bestille Hjemmelegene til en årlig pris. Da gjelder denne for deg og din familie inntil tre ganger pr. år. Det betales en egenandel pr. legebesøk.

Uten helseforsikring vil et besøk av Hjemmelegene koste kr 1 290.

Lignende artikler

Se alle