Publisert:

Helseforsikringen ble min livredder

Ernst Otto Kjelland har fått livreddende kreftbehandling i både Frankrike og Finland – tilrettelagt og dekket av helseforsikring fra Vertikal Helse.

Jeg har jobbet i oljebransjen hele livet, og det var plattformsjefen min som først anbefalte meg å kjøpe helseforsikring gjennom Vertikal Helse, sier han til VG.

Prostatakreft

Da han et år senere fikk prostatakreft ble han litt forvirret av rådene han fikk på det lokale sykehuset, og tok kontakt med Vertikal Helse. De sa at så aggressiv som kreften var, var det ingen tid å miste, prostata måtte fjernes snarest

– Jeg ble sendt til Paris hvor prostata ble fjernet ved hjelp av Da Vincirobot. Det gikk raskt og var veldig profesjonelt. Jeg var svært fornøyd og kunne gå rett tilbake i jobb etterpå, sier han. En stund etter ble han syk igjen:

– Det ble tatt MR på mitt lokale sykehus, men de fant ingen kreft. Da kontaktet jeg igjen Vertikal Helse som sendte meg til en PET-scan på Aleris i Oslo. Det viste seg at kreften hadde spredd seg til hoften/skjelettet og til lymfekjertler.

"Jeg opplevde at det offentlige ga meg litt opp etter det, sier han oppgitt".

Da kom Vertikal Helse igjen på banen med et behandlingsalternativ.

Friskmeldt

– De tilbød meg en ny behandling i Finland med såkalt høypresisjonsstråling, så da dro jeg dit. Jeg var der i to måneder i slutten av 2011 og fikk stråling hver dag. Etter det har jeg vært friskmeldt og tilbake i jobb. Behandlingen reddet livet mitt, sier Kjelland.

Kilde: VG 1.2.2014

Lignende artikler

Se alle