Publisert:

Hjelp til å finne fram i helse-Norge

- Jeg ville være sikker på at jeg ikke ble operert av en «læregutt», sier Jonas Aadnøy. Han skulle gjennom en øyeoperasjon, og søkte medisinsk rådgivning for å få best mulig hjelp.

Jonas Aadnøy er en sprek 68-åring som trives med et skarpt blikk, enten det er i skisporet, på sjøen eller på jakt etter ryper.

Så da rette linjer bølget seg og synsfeltet snevret seg inn, ble han urolig og søkte hjelp. Øyelegen ga ham diagnosen Epiretinal fibrose, og ettersom utviklingen var negativ, ble han henvist til operasjon ved Stavanger Universitetssykehus.

Jeg ble bekymret for lang ventetid og følte meg ganske liten som enkeltperson i det store norske sykehussystemet. Hvor var den beste behandlingen? Dette var ikke mitt fagfelt, og det var jo øyet mitt som skulle opereres, ikke bare en finger, sier Jonas Aadnøy.

Hjelp til å vurdere situasjonen og finne de beste

Jonas Aadnøy hadde hørt om Vertikal Helse, men hadde ikke selv helseforsikring.

Han visste at Vertikal Helse har et stort nettverk av spesialister og medisinske rådgivere som kan hjelpe til med kvalifisert råd, også til dem som ikke har helseforsiking.

Vertikal Helse bekreftet at sykehuset i Stavanger hadde svært dyktige fagfolk på dette feltet. Hvis det skulle være for lang ventetid, kunne Vertikal Helse bestille operasjonen for meg hos spesialister i London, forteller Aadnøy.

Ble operert – klar for rypejakt

Aadnøy var på seiltur med litt sløret blikk da de heldigvis ringte fra Stavanger Universitetssykehus og tilbød operasjon lenge før jeg hadde forventet.

- Jeg kunne takke ja i visshet om at dette var rett beslutning og at jeg ville møte en erfaren og velkvalifisert kirurg, for jeg hadde Vertikal Helse i ryggen.

Personlig hjelp når du blir syk

Dersom du blir syk og trenger help, er det en ekstra belastning å måtte forholde seg til forskjellige personer hele tiden. Når du kontakter Vertikal Helse, kan Øyvind bli din personlige medisinske rådgiver.

Øyvind Rossvoll

- Jeg liker å være til stede for folk som er i en vanskelig livssituasjon. Som medisinsk rådgiver er det akkurat det jeg gjør hver dag.

Hjelper deg fra A til Å

Dersom du blir syk og trenger hjelp, er det en ekstra belastning å måtte forholde seg til forskjellige personer hele tiden. Når du kontakter Vertikal Helse, får du én personlig medisinsk rådgiver.

- Jeg kan ikke holde kundene fysisk i hånda, men det kan ligge mye omsorg i en telefonsamtale. Jeg føler virkelig at jeg ser personen i den andre enden. Jeg vet hva smerte gjør med et menneske, så jeg har forståelse for fortvilelse og kan ta den i mot, forteller Øyvind.