Publisert:

KRY – Legebesøk uten reisetid og venterom

Sommerferie – iskremidyll, lekende barn, lange kvelder og lukten av saltvann. Men så brister plutselig idyllen. Barnelatteren snur til gråt i løpet av et kjapt insektbitt eller en lei ørebetennelse, hva gjør du da? Må du avbryte ferien for å finne en lege eller legevakt?

Sykdom og skader kommer ofte overraskende og ubeleilig. Derfor er det spesielt smart å laste ned appen KRY i ferietiden når du gjerne befinner deg langt fra fastlegens trygge favn.

KRY sikrer deg raskt og enkelt kontakt med en lege – uansett når og hvor du befinner deg. Har du helseforsikring hos oss er tjenesten inkludert.

  • KRY er appen lar deg snakke med en lege når du trenger det, uansett hvor du befinner deg.
  • Du trenger bare å laste den ned appen på din mobil eller nettbrett, beskrive hva som feiler deg eller barnet, og en lege vil kontakte deg for en videokonsultasjon i løpet av kort tid.
  • Videovisning gjør det enkelt å vise legen hva du lurer på, slik at du kan få de råd, resepter og henvisninger du eventuelt trenger.
  • Med vår helseforsikring har du KRY inkludert. Har du barn under 18 år kan også disse bruke denne tjenesten.

En mer tilgjengelig lege

En videokonsultasjon korter ned ventetiden og kan gi deg den nødvendige tryggheten for hva du skal gjøre. En videosamtale vil aldri kunne erstatte et ordinært legebesøk, men er en veldig praktisk ordning i de tilfellene hvor du trenger rask hjelp uten fysisk oppmøte.

Det er ikke alt en lege kan bistå med gjennom en videokonsultasjon , dette gjelder for eksempel sykemelding eller symptomer som krever en fysisk undersøkelse, prøvetaking eller røntgen.

Hittil har over 250 000 konsultasjoner blitt foretatt gjennom KRY, og pasienter har gitt tjenesten karakter 4,7 av 5 mulige. Dette viser at de som allerede har brukt denne tjenesten setter pris på å slippe ventetid.

Særlig i ferietiden trenger mange å komme i kontakt med en lege utenfor legekontorets åpningstid. Derfor er KRY tilgjengelig på videosamtale hverdager mellom klokken 07-22 og i helger mellom klokken 08-22.

Les mer om denne tjenesten

Ferie med enda lavere skuldre

En annen typisk feriesituasjon er gjenglemte medisiner og utløpte resepter. Kanskje sitter du i en treg bilkø ut av byen, og kommer på at du har reist fra allergimedisinen. Det er ikke sikkert at barnets tålmodighet i baksetet tåler at turen blir noe særlig lengre. Da er det fint å kunne bestille ny resept fra passasjersetet, samtidig som dere nærmer dere reisemålet.

Så blir det ferie i år også.

God ferie!

Lignende artikler

Se alle