Vertikal-Helse-medisinsk-rådgiver

Publisert:

En følelse av å bli prioritert

Et nummer i køen eller en hånd å holde i? Tett oppfølging av en personlig medisinsk rådgiver er den viktigste grunnen for at mange har helseforsikring gjennom Vertikal Helse. – Det er en følelse av å bli prioritert, sier Lars Eikanger.

I følge Finans Norge hadde over 600 000 nordmenn helseforsikring ved utgangen av 2019. Mange av disse velger Vertikal Helse, som kan skilte med hele 90 prosent kundetilfredshet.

En god helseforsikring gir tilgang til behandling som sikrer deg den beste hjelpen når du trenger det. Men blir du først syk, er det ikke bare behandlingen som betyr noe. Omsorgsfulle enkeltpersoner kan bety vel så mye for hvordan behandlingsløpet oppleves.

For mange utgjør dette det lille ekstra som skal til for å finne trygghet i en vanskelig periode.

Personlig omsorg og helserådgivning

I et alvorlig sykdomsløp kjenner man seg fort liten i et stort system. Det er mye informasjon som skal fordøyes, og det kan ofte føles som en ekstra belastning å forholde seg til forskjellige personer hele tiden. Med helseforsikring gjennom Vertikal Helse blir du fulgt opp av en personlig medisinsk rådgiver gjennom hele behandlingsløpet. Mange opplever dette som en motsetning til det offentlige, hvor man kan oppleve å bli kasteball mellom et stort antall personer. Det er stor nytte i å føle seg ivaretatt og hørt.

– Hun er ydmyk og kompetent – og så engasjert at jeg blir rørt. Jeg kan ikke få takket henne nok, sa Jonas Ahlström om sin personlige helserådgiver etter en tøff sykdomsperiode med brennende smerter i leggene.

Raskere til behandling

Ved sykdom er tid ekstremt viktig både for deg og de rundt deg. Det er viktig å få en diagnose for så å komme raskt i gang med nødvendig behandling, men dessverre er det lange helsekøer i det offentlige. Har du helseforsikring gjennom Vertikal Helse er du derimot garantert behandling i løpet av 10 til 20 virkedager. Det vil i praksis si at du slipper belastende ventetid og får tjenester raskere enn i det ordinære helsevesenet.

Det å komme raskt til behandling, sparer ikke bare pasientene for et langt sykefravær, det kan også være med på å begrense et hav av bekymringer i forkant av en operasjon.

– Fredag morgen ringte Elisabeth og fortalte at hun var min personlige rådgiver. Kun noen få dager senere fikk jeg time på Oslofjordklinikken, og uka etter ble jeg operert. Det er rett og slett en gledeshistorie om oppfølging og profesjonalitet, fortalte Lars Stangjordet etter å ha fått hjelp i forbindelse med en prolaps i ryggen.

Vertikal-Helse-ryggoperert-med-og-uten-helseforsikring

God medisinsk oppfølging både før og etter

Ved sykdom er hodet gjerne fylt med bekymringer og et sterkt ønske om å bli raskt frisk – da er det vanskelig å se hele bildet og handle rasjonelt. Derfor følger rådgiveren deg både før, under og etter behandling, slik at du slipper å ta vanskelige medisinske beslutninger på egenhånd. Du kan for eksempel få en nødvendig operasjon innen et par dager, men en medisinsk kompetent rådgiver med full oversikt over behandlingstilbudene, kan råde deg til å vente i 20 dager på Norges beste kirurg med spisskompetanse på akkurat din situasjon. Det er ofte verdt å vente på.

– Å ha helseforsikring er en opplevelse av hvordan helsevesenet burde virke. Det var effektivt, og samtidig svært grundig. Legene gikk ikke etter første og beste konklusjon. Jeg var hos tre spesialister som vurderte situasjonen, sa Lars Eikanger etter at han hadde blitt operert for store smerter i hodet.

Den personlige rådgivningen står høyt hos dem som har benyttet seg av helseforsikringen, men tilgjengeligheten er vel så viktig for mange. Som kunde av Vertikal Helse er hjelpen alltid nær – 24 timer i døgnet.

Lignende artikler

Se alle