Publisert:

Det nye LHL sykehuset

Det nye sykehuset på Jessheim er ikke stort, til sykehus å være. Men det er først og fremst moderne, og er av de teknologisk mest avanserte i Norge.

På sykehuset Gardermoen finner du landets beste hjerte- og lungespesialister – samt rehabilitering til hjerte- lunge og kreftpasienter, søvnutredning, hjertekirurgi og invasiv kardiologi. I tillegg tilbys nye medisinske og kirurgiske tjenester, som f.eks. ortopedi og fedmekirurgi.

Det er et pasientvennlig, hyggelig og varmt sykehus der pasienter og pårørende lett finner frem, og lett finner seg til rette. I fellesområdene er det først og fremst hyggelig, men alle flatskjermene med informasjon og underholdning gir et hint om hvordan sykehuset er skrudd sammen. Det er også fort gjort å legge merke til at LHL ønsker å skåne pasientene for ventetid og traurige oppholdsrom. Her er det pasientmottak i hver etasje, hvor legesekretærer tar imot og følger til undersøkelse.

Seks operasjonstuer

For dem som må på operasjonsbordet gjøres det klart seks stuer og alt man trenger i en moderne operasjonssal.

I tilknytning til operasjonssalene finnes rom for overvåkning av pasienter og sengeposter som er innredet mer som ordinære soverom enn som sykehusrom.

LHL behandlinger feiering 1920 LHL behandlinger feiering 1920

Felles mat

På bakkenivå finnes alle fellesarealene. Her er det bygget et varmtvannsbasseng, som skal brukes i opptreningen etter en operasjon. Det er også en hel fløy tilpasset trening, med styrkerom og kondisjonsrom. Også den store spisesalen finnes her, eller buffésalen som den kalles. Her skal det serveres måltider flere ganger om dagen, og salen kan brukes av alle – både pasienter, pårørende og ansatte kan spise her.

Mat er viktig for LHL. Sykehuset skal ikke bare drive behandling, men fokusere på hele sykdomsforløpet – fra forebyggende innsats, gjennom behandling, til livet etterpå. Dermed må det settes søkelys på livsstilen, hvor trening og kosthold er sentrale elementer.

I første etasje finner man også forelesningssaler og konferanselokaler.

LHL-sykehuset Gardermoen er et pasientvennlig, hyggelig og varmt sted der pasienter og pårørende lett skal finne frem, og lett finne seg til rette. Å få behandling i en rolig og lun atmosfære skal oppleves harmonisk, behagelig og helsefremmende.

Sykehuset preges av høy faglig standard og medisinsk kvalitet på alle tjenester. Du får utredning, behandling, rehabilitering og oppfølging.

Les mer om LHL sykehuset her.

Lignende artikler

Se alle