Publisert:

Med deg på ferie: Lege, psykolog og døgnåpen helsetjeneste

Visste du at du har Helsetelefonen, Kry og Overvinne inkludert i din helseforsikring?

- Dette er tre tjenester som kan være spesielt nyttige å vite om nå som det er sommer, sier medisinsk rådgiver Cathrine Cramer i Vertikal Helse og utdyper:

- Disse er kostnadsfritt tilgjengelig for deg som har helseforsikring hos oss og er et veldig fint supplement til behandlinger og hjelpen vi ellers dekker.

Medisinske råd døgnet rundt

Skulle det dukke opp noen spørsmål eller bekymringer om helsen i løpet av ferien, kan du raskt få medisinske råd ved å ringe Helsetelefonen.

- Her møter du erfarne sykepleiere som er trent i å stille spørsmål og veilede deg slik at du skal få kvalifiserte svar som gjelder for akkurat din situasjon, forklarer Cramer, som selv har hjulpet kunder i If og Vertikal Helse i mer enn ett tiår.

Helsetelefonen er åpen døgnet rundt. Du kan spørre om råd både når det gjelder deg selv og også andre familiemedlemmer.

- Mange synes for eksempel at det er nyttig å få hjelp til å analysere situasjonen med tanke på alvorlighetsgrad, og om man skal dra på legevakten eller ikke.

Lege der du er

Med den digitale legetjenesten Kry har du tilgang til videokonsultasjon med en allmennlege på mobilen uansett hvor du befinner deg.


- Med Kry-appen får du vanligvis time raskt og slipper å oppsøke et legekontor. Det er praktisk i ferien.


Tjenesten holder åpent kl. 7-22 gjennom hele uken. Last ned Kry-appen og logg deg på før du reiser, slik at du har alt klart hvis du skulle få bruk for det i løpet av sommeren.

Legetime på mobil 04 nylogo lowres Legetime på mobil 04 nylogo lowres

Mental støtte og hjelp i lommen

Cramer, som selv er utdannet sykepleier, er en del av et fagteam i Vertikal Helse med spesialkompetanse på psykisk helse. Har du behov for hjelp på dette området får du også en dedikert medisinsk rådgiver og et solid og engasjert fagmiljø i ryggen.

Det siste året har langt flere enn tidligere hatt behov for støtten og oppfølgingen fra Cramer og hennes kollegaer.

- Pandemi, isolasjon og ensomhet setter sine spor. Appen Overvinne kan være et bra sted å starte hvis man kjenner at man ikke har det så bra psykisk. Det er et selvhjelpsverktøy der du får psykologhjelp rett i lommen, og som du kan bruke uten å melde sak til oss.

Du lærer blant annet å gjenkjenne og håndtere negative tanker og følelser. Basert på hvordan du har det får du tips til øvelser og teknikker, samt gode råd og forklaringer på video tilpasset din situasjon.

- Vi ser virkelig verdien av å møte folk der de er, og i de tankene de er. Det er også min oppfordring til deg i sommer. Lytt og del selv, sett deg inn i andres situasjoner og vis empati, så støtter du både deg selv og dem rundt deg.

Inkludert i din helseforsikring:

  • Helsetelefonen - 24 timer i døgnet
  • Kry - legekonsultasjon på mobilen, resept og henvisninger
  • Overvinne - digitalt selvhjelpsverktøy ved psykiske plager
  • Psykolog og psykologisk førstehjelp
  • Kostnader til utredning, behandling og operasjon, samt reise og opphold i forbindelse med dette
  • Second opinion - ny vurdering på allerede stilt diagnose
  • Eget telefonnummer du kan ringe fem dager etter en operasjon

Lignende artikler

Se alle