Videolege1

Publisert:

Hjemme eller på reise: Videolege, døgnåpen helserådgivning og psykologapp

Nyttige tjenester inkludert i din helseforsikring.

Sommeren er en favorittårstid hos mange av oss, med god grunn. Ferie, reiser og mer tid sammen er med å skape minner vi har med oss i lang tid etterpå.

Uansett om du velger å reise bort eller blir hjemme, kan det være fint å vite at du har flere nyttige tjenester inkludert i din helseforsikring. Tjenestene er kostnadsfrie å bruke og har heller ingen egenandel.

Døgnåpen rådgivningstelefon

Sommermånedene og varmere vær innbyr til flere uteaktiviteter. Da kan det også dukke opp nye spørsmål om helse og sykdom. Det kan være et utslett som ikke går bort, et ublidt møte med en brennmanet eller en trøblete forkjølelse.

Hos vår rådgivningstelefon kan du snakke med erfarne sykepleiere og få tips og råd til hva du skal gjøre videre. Telefontjenesten er åpen døgnet rundt. Du kan ta kontakt med spørsmål som angår både deg selv og resten av din familie.

Les mer om helserådgivning på telefon

Digital legetime

Har du behov for å snakke med en lege, kan du gjøre dette digitalt fra din mobil. Videokonsultasjon er et godt alternativ til å møte opp på et legekontor når skaden eller plagen ikke krever en fysisk undersøkelse.

Under videokonsultasjonen møter du en norsk allmennlege, som er trent i å diagnostisere og gi veiledning digitalt. Tjenesten er åpen klokken 7-22 hver dag. Det er vanligvis kort ventetid.

Digital legetime er tilgjengelig for deg som er forsikret, og også for barn under 18 år i samme husholdning.

Les mer om digital legetime

Mental støtte og selvhjelp

Mange av oss vil kjenne på bekymringer, uro eller angst i løpet av livet. Appen Overvinne er et selvhjelpsverktøy som er enkelt å ta i bruk for å lære å håndtere vanskelige tanker og følelser. Terapiopplegget i appen er utviklet av erfarne norske psykologer.

Innholdet presenteres i et kort og på farta-vennlig format, og tilpasses ut ifra ditt behov og dagsform. Selvhjelpsappen kan brukes både alene og sammen med behandling hos psykolog.

Les mer om Overvinne

Dette er inkludert i din helseforsikring:

  • Helserådgivning på telefon - 24 timer i døgnet
  • Digital legetime - legekonsultasjon på mobil
  • Overvinne - digitalt selvhjelpsverktøy ved psykiske plager
  • Psykolog og psykologisk førstehjelp
  • Kostnader til utredning, behandling og operasjon, samt reise og opphold i forbindelse med dette
  • Second opinion - ny vurdering av allerede stilt diagnose eller oppsatt behandlingsopplegg av en uavhengig spesialist