Nå er de fleste av oss framme
- Ved å melde oss på vårens Dytt-kampanje har vi gjort det enklere – og mer morsomt – for våre ansatte å komme seg i aktivitet.
Som kontorarbeidere har vi i Vertikal Helse en stillesittende arbeidsdag og bevegelse i hverdagen blir viktig.
Gjør det enklere å være aktiv
Dytt har som mål å gjøre arbeidsplasser friskere og gladere ved hjelp av enkle og engasjerende aktivitetskampanjer:
- Vi ønsker å engasjere flest mulig på en arbeidsplass. Derfor er vi
opptatt av å lage mål som er morsomme og oppnåelige for alle. Vi
fokuserer også på det sosiale i konseptet, da vi er overbevist om at det
er lettere å nå mål om man gir hverandre en liten Dytt, sier Pål Henrik
Hagen i Dytt.

Har «gått til toppen av Mount Everest»
Vi meldte oss på Dytt noen uker før Norge stengte ned. Allikevel, eller kanskje på grunn av det, nådde flere av deltagerne målet, toppen av Mount Everest, lenge før tiden. Det vil si at man totalt har gått en lengde som tilsvarer å gå til toppen av verdens høyeste fjell.
- Over 70 prosent av deltakerne sier at de har økt aktivitetsnivået i kampanjeperioden, sier Hagen.
Dytt har flere ulike konsepter og kampanjer til enhver tid. Én aktivitet skiller seg ut:
Derfor måler vi også alt i skritt. Det er helt enkelt flere som går enn som for eksempel sykler eller trener styrke, avslutter han.
Møt oss – og få treningstips!
Bli nærmere kjent med noen av våre aktive ansatte, les hvordan de har økt eget aktivitetsnivå – og lær deres hemmelige treningstips. Vi snakket med tre ansatte:
Sissel
Jeg er markeds- og kommunikasjonssjef. Da koronakrisen traff oss fikk jeg fort «brakkesyke», samtidig hadde Vertikal Helse startet en kampanje med oppfordring om å gå opp til Mount Everest. Å vandre har alltid vært en favoritt og jeg tok utfordringen.

Etter noen dager slo konkurranseinstinktet til, men jeg innså raskt at en ivrig 66-årings fotturer ikke hadde sjans mot ungdommens mange ekstreme aktiviteter, da jeg tross et snitt på 13000 skritt om dagen lå på 23. plass.
Østmarka, Vestmarka, Nordmarka, Lillomarka og Bærumsmarka ble lekeplass og jeg har gitt noen fantastiske opplevelser. Med sitteunderlag og noe godt i sekken, panoramautsikt fra knauser og topper – glemt er koronaen.
Med iphone i lomma som viser distanse, skritt og antall etasjer ble det gøy å sammenligne de ulike turene og en ekstra opptur når «etasjer gått» på en tur passerte 100. Nå konkurrerer jeg med meg selv; målet på fridager er å utforske nye stier, minimum 15 000 skritt, gå over en mil og minimum «70 etasjer». Med Tina Turner og Simply The best, kommer jeg meg opp de bratteste bakkene.
Tenk så privilegert jeg er! Mens resten av Europa knapt nok får gå ut å handle, kan jeg bevege meg fritt i naturen, få påfyll i hverdagen og nyte livet tross utfordrende tider.
Takk til kollegaer som «dyttet meg i gang».
Øivind
Jeg er utdannet idrettsfysiolog og jobber som medisinsk rådgiver i Vertikal Helse. Er 26 år og har mye «fritid» som benyttes til trening, friluftsliv og fotball.
Jeg har tid og liker å trene hver dag, men Dytt har nok motivert meg til å ta noen ekstra kilometer/mil på joggeturene som jeg kanskje ikke hadde gjort om det var noen form for konkurranse. Hvorfor ikke ta en joggetur før eller etter jobb?
Christina
Jeg er utdannet fysioterapeut og jobber som medisinsk rådgiver. Jeg har samboer og to barn på tre og fem år.
Jeg er generelt ganske aktiv, men Dytt har jo gitt en ekstra motivasjon. Særlig på grunn av den interne konkurransen på arbeidsplassen! Må innrømme at jeg har tatt et par ekstra knebøy mens jeg venter på at kaffen blir klar, eller latt bilen stå mer enn før og heller syklet eller gått til butikken.

Christinas beste tips
- Jeg har to små barn som har vært hjemme fra barnehagen, så vi har hatt stort behov for å aktivisere dem. Vi har vært mye i skogen, syklet mye og hoppet på trampolinen hjemme. Barna synes også det har vært gøy å være med på dette.
- Som tidligere behandlende fysioterapeut har jeg litt treningsutstyr hjemme, blant annet Redcord (slynge) som jeg bruker aktivt.
- Kom deg ut i skogen! Det er bra for kroppen å gå eller løpe i terrenget. Det styrker muskulaturen og koordinasjonen. Det er bra for å forebygge slitasjeskader og generelt bygge opp stabiliteten i muskulaturen. Datteren min på fem år synes det er veldig gøy å være med mamma på løpetur, så det hender hun sykler ved siden av mens jeg løper. Da får vi litt alenetid sammen, mens jeg også får litt treningsutbytte. Fin måte å aktivisere både mor og barn!
- Jeg hørte på en Podkast mens jeg løp her om dagen, da var det en personlig trener som sa noe jeg synes var veldig fint: Ikke omtal aktivitet som trening, men bruk heller ordet bevegelse. Støvsuge, rydde boden, luke i hagen, eller gå i skogen, ta en sykkeltur. Alt er bevegelse og bidrar til en mer aktiv hverdag!
Kilder: https://www.helsedirektoratet.no, dytt.no