Hilde elin bjerke hofte aune 1920x1080

Publisert:

- Tilbake på hesteryggen etter dobbel hofteoperasjon!

- Kun 10 uker etter hofteoperasjonen var jeg tilbake på hesteryggen, og det var ikke det minste vondt. Før operasjon hadde jeg sterke smerter når jeg prøvde å sette meg på hesteryggen. Det var fantastisk å kunne ri uten smerter igjen, smiler Hilde Bjerke (57 år), hofteoperert av ortoped Arne Kristian Aune ved Aleris Drammen.

Artikkel opprinnelig skrevet av Aleris

- Jeg fikk påvist alvorlig artrose i begge hoftene og som selvstendig næringsdrivende var det viktig for meg å få gjort noe med den intense smerten som hemmet meg i hverdagen. Jeg prøvde alt av alternativer før jeg ble operert, men etter to år med intense smerter og mye smertestillende orket jeg ikke å bite tennene sammen lengre. Det var for vondt, forteller Hilde.

Hofteleddet er det leddet i kroppen hvor artrose forekommer hyppigst. Hofteleddsartrose betyr slitasjeforandringer i hofteleddet og kan gi sterke smerter hos dem som får dette. Hos pasienter som har uttalt slitasjegikt i hoften, hvor ikke-operative tiltak ikke fører frem, er det ofte god grunn til å operere.

Vertikal Helse Lars Stangjordet 2

Relatert artikkel

- Jeg er ryggoperert med og uten helseforsikring, så jeg kan fortelle deg hva som er forskjellen!

Lars Stangjordet (47) fra Raufoss vet at prolaps i ryggen kan sette en stopper for jakta.

Hilde får klarsignal fra fastlegen sin når røntgenbildene er klare og hun starter en grundig undersøkelse over hvilke muligheter hun har. Pris, ventetider og ikke minst hvilken kirurg som skal operere er viktige kriterier når hun sonderer markedet.

-Det var viktig for meg å gjøre begge hoftene samtidig. Aleris Drammen sto øverst på ønskelisten min, og magefølelsen mente at Arne Kristian Aune ville være det beste valget. Heldigvis sa Vertikal Helse ja da jeg spurte om å få operasjonen dekket gjennom helseforsikringen, forteller Hilde.

- Jeg følte meg svært godt ivaretatt og trygg hos ortoped Arne Kristian Aune, men også hos anestesilegen Tom Helgerud, forteller Hilde.

- Jeg var på forhånd engstelig for narkose, og han ga et svært tillitsvekkende inntrykk allerede ved konsultasjonen før operasjonen. Dette gjorde at jeg følte meg trygg og ikke bekymret meg for narkosen i tiden fra første konsultasjon til operasjonssalen, avslutter Hilde.

Aleris Drammen leverte virkelig fra jeg gikk inn døren til operasjon, til jeg gikk ut av døren nyoperert. Fantastiske sykepleiere også! Alt av personell hjalp meg hele veien. Jeg kan anbefale ortoped Aune og Aleris Drammen på det sterkeste.

Lignende artikler

Se alle