Psykologisk hjelp

Noen ganger oppstår det uventede situasjoner i livet, hvor man trenger å snakke med en profesjonell. Helseforsikringen omfatter behandling hos psykolog etter henvisning fra lege. Vi har et stort nettverk av psykologer som kan hjelpe deg med store og små utfordringer i livet.

Vertikal-Helse-psykologtime

Digitalt selvhjelp gjennom appen Overvinne

Du kan få psykologisk hjelp gjennom appen til Overvinne. Dette digitale verktøyet kan du bruke uten henvisning, men hvis du trenger å snakke med en psykolog, fysisk eller i en videosamtale, må du først ha en henvisning fra lege og registrere saken din hos oss.

Overvinne appen er utviklet av psykologer, og gir deg hjelp til selvhjelp gjennom videoer, øvelser, lydfiler, stemningsrapporter og artikler. Du kan bruke appen alene eller sammen med en psykolog, når og hvor det passer deg.

Har du helseforsikring kan du gå inn på overvinne.no og registrere deg som medlem. Du kan bruke tjenestene i appen kostnadsfritt og så mye du vil – uten henvising fra lege. Programmet tilsvarer et behandlingsløp på 15 psykologtimer.

Slik registrerer du deg som medlem hos Overvinne:

Hele registreringsprosessen tar et par minutter, men det er viktig at du følger alle punktene.

 1. Gå inn på overvinne.no/forside/if-vertikal
 2. Trykk på “Registrer deg”.
 3. Skriv inn din e-postadresse.
 4. Du vil motta en aktiveringslenke på e-post, trykk deretter på aktiveringslenken for å verifisere din e-postadresse.
 5. Registrer ditt avtalenummer. Avtalenummeret finner du på ditt forsikringsbevis.
  Er du privatkunde kan også finne avtalennummeret på Mine sider.
  Er du bedriftskunde kan du få avtalenummeret av din arbeidsgiver eller ved å kontakte oss.

Etter du har registrert deg som medlem kan du laste ned Overvinne appen:

App Store
Google Play

Overvinne appen er gratis for deg som er kunde i Vertikal Helse, du skal derfor ikke trenge å registrere bankkort i appen.

Hva dekker vi?

Vi dekker inntil 10 behandlinger hos klinisk psykolog innenfor en 12 måneders periode fra din første behandlingsdato.

Hvordan går jeg frem for å få dekket behandlingen?

 • Du må melde en sak og laste opp henvisningen du har fått fra din lege.
 • En medisinsk rådgiver vil ta kontakt med deg for å bistå deg med valg av psykolog. Vi har et stort nettverk av psykologer med alle typer kompetanse.

Er det noen begrensninger?

 • Din helseforsikring inkluderer 10 behandlinger til psykolog. Behandlinger utover dette vil ikke dekkes.
 • Det må gå 12 måneder fra siste behandling fant sted til man kan søke om nye behandlinger gjennom helseforsikringen. Dersom det er behov for behandlinger over en lang tid kan vi bistå med råd for hvordan du kan få godkjent behandling offentlig.
 • Utredning og behandling hos psykiater er ikke dekket. En psykiater er en lege som er spesialist i utredning og behandling av psykiske lidelser. En psykolog har kunnskap både om fra lettere avgrensede livsproblemer til alvorlige psykiske lidelser. Gjennom utdanning og videreutdanning har han/hun fått tilgang til en omfattende verktøykasse av psykologiske metoder for å kunne imøtekomme et stort mangfold av hjelpebehov.
 • Coach, gestaltterapeut og andre ikke-autoriserte behandlere er ikke dekket av helseforsikringen.

Trenger du akutt hjelp?

Dersom du har opplevd en akutt hendelse som ran, vold eller plutselige dødsfall dekkes dette gjennom tjenesten Psykologisk førstehjelp. Du trenger ikke registrere sak på hjemmesidene våre, men du kan ringe direkte for å melde ditt behov. Telefonnummer til psykologisk førstehjelp er: 22 96 50 07.

Kilde: Psykologforeningen.no, Helsenorge.no.

Fant du ikke svar på det du lette etter?

Ta kontakt med oss.