Bygg psykisk robusthet med psykologen i lomma

5000 av Ifs helseforsikringskunder har lastet ned appen Overvinne, og har et verktøy for å bygge psykisk robusthet med seg i lomma. Med innhold som tilsvarer et behandlingsløp på 14 psykologtimer, er det et verktøy som kan hjelpe med ca 80 prosent av de psykiske utfordringene du kan møte i livet.  

Overvinne er utviklet av noen av Norges fremste fageksperter. Appen kan gjøre det enklere å ta det første steget, og gir deg hjelp til selvhjelp gjennom videoer, øvelser, lydfiler, stemningsrapporter og artikler.

Du gjennomgår behandlingsløpet i ditt eget tempo, og rådene du får tilpasses ut fra dine behov, basert på stemningsrapporter du selv fyller ut daglig. Jo flere stemningsrapporter du fyller ut, maks tre daglig, jo bedre tilpassede råd vil du få på kvelden.

Hjelper yrkessjåfører på veien

Regionsjef i Østfold og Oslo/Akershus i Norges lastebilforbund, Johan Kristian Bjerke er svært fornøyd med samarbeidet: - Mange yrkessjåfører sliter med vonde tanker og stress. Vi er svært glad for at våre medlemmer og deres ansatte, gjennom vårt samarbeid med If, har fått tilgang til Overvinnes lavterskeltilbud. Det løser ikke alt, men kan være en god start på veien til en bedre hverdag og et lettere liv.

 - Det er lett å komme i gang, gjør det i dag, sier Bjerke.

Hvordan kan Overvinne hjelpe deg?

Overvinne er ikke kun for de som har psykiske plager – mye av verdien er at appen også kan hjelpe deg med å forebygge plager. Overvinne er et lavterskelverktøy for å slutte å unngå å møte problemene og følelsene sine. Gjennom stemningsrapportene blir du nødt til å ta stilling til hvordan du egentlig har det, og med behandlingsløpet i tillegg, vil du lære hvordan du kan håndtere utfordringene dine gjennom forskningsbaserte metoder.

Appen kan hjelpe med plager som angst, depresjon, utbrenthet, stress og søvnvansker. For noen kan Overvinne være nok hjelp, slik at behovet for å snakke med en psykolog uteblir. Den kan nemlig hjelpe deg med å bygge psykisk robusthet – slik kan appen også være et system for arbeidsgivere for å ivareta psykisk helse på arbeidsplassen. 


Tilbakemeldinger fra kunder som har forsøkt Overvinne

"Jeg har fått tilgang til appen Overvinne igjennom Vertikal Helse. Har nå vært igjennom alle kapitlene i appen fra 1-14. Føler disse har gitt meg god innsikt og selvransakelse. Grubling har preget meg i noen år. Da grubling handler om fortiden får jeg ikke gjort noe med den. Det er som å krysse en bro, du kan aldri gå tilbake.”

"Jeg har brukt appen til å komme meg gjennom en tung periode og lært mye om det å snu tankegang og ta tak. Har nå kontroll på dette, og fått mange nye verktøy i verktøykassen"

"Jeg var veldig fornøyd med appen og viste den til og med til psykologen min, som var veldig imponert! Appen hjalp meg når jeg trengte det, og det er jeg takknemlig for. "

"Veldig fin app! Tusen takk for at dere gjør det enklere for så mange å få hjelp. Jeg liker godt variasjonen, og synes hjemmeoppgavene er gode å jobbe med."

Ønsker du å lese flere slike artikler? 
Vi sender ut vårt nyhetsbrev tre til fire ganger i året, med eksempler på helseforsikringen i bruk, informasjon om våre tjenester, og gode råd om hvordan du kan forebygge sykdom og skader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev