Vertikal-Helse-fysioterapeut-anbefaling-treningsapp

Publisert:

Fysioterapeuten anbefaler: Dette er de 6 beste treningsappene

Du trenger ikke lenger gå ut døra for å få en fullverdig treningsøkt, men hvordan fungerer egentlige de ulike treningsappene?

Skrevet av Ken M. Kantardjiev, fysioterapeut og seniorrådgiver i Vertikal Helse.

Velkommen til Trening 2.0: Stua er ikke lenger en sofa, et bord og en TV. I stedet er det et treningsrom med deg, en matte (eller teppe) og eventuelt treningsutstyr. Da er det kun en skikkelig treningsapp som står mellom deg og en fullverdig treningssenteropplevelse. Men hvilken app skal du velge?

Når du skal velge en treningsapp, må du tenke på følgende faktorer:

 • Hva er målet mitt?
 • Hva ønsker jeg å trene?
 • Hvordan blir jeg motivert?

«Det er et utall ulike apper på markedet, og det er fort gjort å gå seg vill i jungelen. Fortvil ikke, jeg har gjort mesteparten av jobben for deg, og presenterer herved de seks beste treningsappene på markedet akkurat nå!»

Ken M. Kantardjiev - Fysioterapeut/seniorrådgiver, Vertikal Helse

Her er appene som får deg i superform fra egen stue – rangert i tilfeldig rekkefølge:

1. Nike Training Club

Det er få aktører som kan måle seg med de største treningsaktørene i verden. Nike har ressursene og kunnskapen som trengs for å skape brukervennlige, smarte og kvalitetsrike apper.

 • Appen har det meste du trenger for allsidig trening i hjemmet, og lar deg velge mellom fire forskjellige kategorier: utholdenhet, mobilitet, styrke og yoga.
 • Øktene varierer mellom alt fra 5-45 minutter i varighet og det finnes forskjellige vanskelighetsgrader med og uten treningsutstyr.
 • Kombinerer trening med generell helse. Det finnes flere gode artikler om motivasjon, mindfulness, kosthold og treningsråd man kan lese via appen.

Appene er rangert tilfeldig rekkefølge, men om jeg måtte ha valgt én app ville det vært denne.

Passer for: Alle

2. Nike Run Club

Nike har selvfølgelig også utviklet en app konsentrert rundt løp, og denne leverer på samme nivå som sin forgjenger.


 • Appen kobler seg til telefonen din for å synkronisere helseopplysningene dine og skreddersyr økter for deg. Du kan sette egne mål for deg selv før du begynner å jogge: Avstand, tid og tempo er verdier du kan legge inn.
 • Appen fungerer både for jogging ute og på tredemølle – den dekker altså det aller meste av joggebehov og er meget allsidig: ingen er for dårlig eller for godt trent til å bli utfordret på et enkelt og motiverende vis.
 • Det finnes også artikler med samme tematikk som i Nike Training Club i denne appen.

Passer for: Alle


Vertikal Helse 1569890044 jogge ute

3. Skadefri

Dette er en app som i utgangspunktet brukes mye av de som er aktive innen idrett, men har du et moderat treningsgrunnlag vil du finne denne appen svært nyttig.

 • Hovedformålet med appen er å holde deg skadefri, men den benyttes også mye blant de som er i et rehabiliteringsopplegg etter at skaden har inntruffet.
 • Det er delt inn øvelser i to forskjellige kategorier: Idrett og kroppsdel. Du kan ha nytte av noe mer treningsutstyr ved bruk av denne appen enn de foregående, men du kommer langt med en treningsstrikk og en matte.
 • Appen er ekstremt enkel å bruke - det er ingenting annet enn en øvelsesbank i appen.
  Her får du ikke en økt satt opp for deg, så du må selv avgjøre hvilke øvelser du skal gjøre. Fordelen er at du kan utføre øvelsene uten tidspress.

Passer for: De med noe bakgrunn fra trening

4. Strava

Om du er ute etter en allsidig kondisjonsapp, er Strava et godt alternativ. Strava tar for seg løping, sykling og svømming – ja, all aktivitet som krever at du flytter deg fra ett sted til et annet kan registreres.


 • Appen bruker GPS når den registrerer aktiviteten din. På den måten kan du spore hvor du har vært i etterkant. La deg motivere av å se verdier som avstand, tid og fart.
 • Ruten din kan du se på et kart i etterkant og du kan finne ruter andre på Strava har gjennomført – disse kan du bruke om du trenger inspirasjon!
 • Sammenligne gjennomførte aktiviteter med andre og finn rekorder for både ruter og segmenter i ruten. Om du er mer opptatt av å konkurrere med deg selv, er det fullt mulig å ha profilen din lukket for andre og kun ha oversikt over dine egne rekorder.

Passer for: Alle


Vertikal-Helse-angrerett

5. Gå10

Denne appen er et enkelt verktøy som hjelper deg i gang med mer daglig fysisk aktivitet. Perfekt om du er lite aktiv fra før, og ikke er glad i verken løping eller høy puls.

 • Du begynner forsiktig med mål om 10 minutter hver dag med såkalt frisk gange. Det betyr at du må gå med litt god fart slik at du får varmen og puster litt raskere.
 • Gå10 registrerer de minuttene du går og gir deg ekstrapoeng når du går i friskt tempo (friskt tempo er definert av internasjonale standarder).
 • Når appen registrerer at du har stabilisert deg på 10 daglige friske minutter, motiverer den deg videre til 2x10 og 3x10.

Passer for: Deg som ikke er i fysisk aktivitet fra før

6. Hjertekampen

I denne appen finner du et treningsprogram, utviklet av LHLs leger og treningseksperter, som passer for alle som ønsker å komme i bedre form.


 • Du trenger ikke å ha noe treningsgrunnlag, forkunnskaper eller å gå til innkjøp av noe spesielt utstyr.
 • Enkelt og variert 6-ukers treningsprogram som, med tre økter på cirka 30 minutter hver uke, gir deg bedre kondis og et sterkere hjerte.
 • I tillegg til økt kondisjon og styrke, får du kostholdsråd og tips som hjelper deg med å bedre helsen din.

Passer for: Alle


Vertikal Helse 1706476378 treningsapp mann trene

Lignende artikler

Se alle