Vertikal-Helse-helsepodcast

Publisert:

Våre favoritter: 9 helse-podcaster du bør sjekke ut

Vinteren er kald og mørk – og perfekt for å slappe av innendørs med en god podcast på øret. Det finnes en hel haug underholdende podcaster for deg som er interessert i fysisk og psykisk helse – her er våre anbefalinger:

Hos Peder

I høstens sesong av «Hos Peder» har psykolog Peder Kjøs møtt både par og enkeltmennesker med ulike utfordringer. Møt blant andre Therese og Alexander som lurer på om kjærligheten drukner i bleier, barnehyl og søvnløse netter, Marit som sliter med overspising og kredittkortgjeld, og Morten som ikke har venner i ny by.

Gå til Hos Peder

Treningspodden

Trenger du en liten push over dørstokkmila? I Treningspodden fokuserer PT og mentaltrener Pia Seeberg og PT Silje Thorstensen på enkle, smarte tips som gjør det enklere og morsommere å trene. Perfekt for deg som jakter en aktiv livsstil uten strenge treningsregimer og dietter.

Gå til Treningspodden

Psykologlunsj

Møt psykologene Tommy Mangerud, Jonas Vaag og Jan-Ole Hesselberg til en uformell lunsjprat om psykologi. Hvorfor skal vi være glad for at vi har fordommer? Hvordan kan botox brukes i behandling av depresjon? Og hva i all verden er egentlig IQ? Slike og andre spørsmål skal panelet i Psykologlunsj forsøke å besvare.

Gå til Psykologlunsj

Radiolegen

Hva feiler det deg? Radiolege Morten Munkvik, kjent fra Juntafil og Newton, er spesialist i allmennmedisin og tar for seg ulike hverdagsproblemer og sykdommer i denne NRK-podcasten. Hva skyldes egentlig leamus – og hva kan vi gjøre for å behandle åreknuter?

Gå til Radiolegen

Guro og Guru

Guro Tvedten (45) er journalist og nysgjerrigper. Caspar Seip (68) er terapeut og livsoptimist. Sammen diskuterer de hvorfor livet blir som det blir og hvordan vi håndterer det. Her snakkes det om vanskelig valg, å tenke som en samurai, og ikke minst: Hva er egentlig meningen med livet?

Gå til Guro og Guru

Åpen journal

I denne podkasten blir du bedre kjent med ekteparet Katarina Flatland (programleder og 70 prosent lege) og Harald Dobloug (100 prosent lege). Du får høre historier om deres utfordringer i hverdagsliv og arbeidsliv - i tillegg til at du kan risikere å lære ett og annet om din egen og andres helse.

Gå til Åpen journal

Vertikal-Helse-fysisk-aktivitet-ruster-deg-mot-kreft

Ingefær

En av landets største helse- og livsstilspodcaster ble lansert i 2015 og har ligget på topplistene siden. Programleder Sara Lossius snakker med mennesker hun synes er spennende og som har ting å dele om helse og sunn livsstil. Kickstart uka med en fersk episode hver mandag morgen.

Gå til Ingefær

UltraLyd

Som navnet røper: UltraLyd er en podcast-serie om graviditet. Her blir du kjent med gravide Ingvild som vil vite alt om perioden hun skal gjennom, og har invitert fagfolk og andre med inn i UltraLyd-studioet sitt. Dermed kan du også få svar på det du lurer på når du har barn i magen.

Gå til UltraLyd

Sprekpodden

Kan vi trene oss mentalt sterkere? Er det å gå verdens beste mosjon? Seks av landets største aviser samarbeider om Sprekpodden som annenhver uke skal inspirere, engasjere og hjelpe lyttere som er interesserte i trening, kosthold og helse.

Gå til Sprekpodden

Lignende artikler

Se alle