Vertikal-Helse-Helseforsikring-og-kreft

Publisert:

Helseforsikring og kreft: Raskere utredning og ekstra trygghet

Som kunde i Vertikal Helse er du enda litt bedre rustet til å kjempe mot de aller alvorligste sykdommene – når små marginer kan utgjøre store forskjeller.

- I Norge er vi heldige som har et veldig godt fungerende helsevesen. Blir du rammet av kreft kan du føle deg trygg på at behandlingen du får i det offentlige er bra. Samtidig har private aktører en viktig rolle som supplement til det offentlige tilbudet, forteller Fredrik Halvorsen, medisinsk direktør i Vertikal Helse.

Fredrik H. Halvorsen - Medisinsk direktør, Vertikal Helse


Han mener det er fire hovedgrunner til at kreftpasienter står bedre rustet til å kjempe mot sykdommen med en helseforsikring som ekstra støtte:

1. Raskere utredning

- Pasientløpet starter vanligvis med at du kjenner på symptomer som kan være forårsaket av kreft. Du er bekymret og ønsker en utredning snarest mulig for å få en bekreftelse eller avkreftelse. Med en helseforsikring kan du komme til en spesialist raskere enn du vil gjøre i det offentlige systemet, sier Halvorsen og føyer til:

- Dette gjør også at pasienter i den offentlige helsekøen rykker fram, og er sånn sett et veldig godt eksempel på hvordan det offentlige og private utfyller hverandre.

Vertikal Helse 1034344537 flere overlever kreft

Relatert artikkel

Stadig flere overlever kreft

Med stadig utvikling av medisiner på markedet overlever flere mennesker kreft i dag. Det forskes sta...

2. Egen rådgiver som følger deg tett

Om utredningen først viser at du har en kreftdiagnose, vil det offentlige ta ansvar for videre behandling. Fredrik Halvorsen understreker at denne behandlingen er god, men at det innimellom kan være mye å sette seg inn i for deg som pasient.

- Behandlingen foregår gjerne på ulike sykehus og med ulike leger og sykepleiere fra gang til gang, kanskje er det nye medisiner med jevne mellomrom også. Det er enkelt å miste oversikten i det hele. Gjennom helseforsikringen kan vi tilby konsultasjon hos en av våre kreftleger. Der går dere gjennom sykdomsløpet, oppsummere hva og hvorfor ting er gjort, og du får en vurdering på om det er andre ting som burde prøves ut, forklarer Halvorsen.

3. Om du trenger behandling det offentlige ikke dekker

- Når du er helseforsikret gjennom Vertikal Helse er du garantert individuell vurdering av diagnostiske tester og persontilpasset behandling som er tilgjengelig i Norge, selv det som det offentlige per i dag ikke finansierer, sier Halvorsen.

Dette er en garanti som først og fremst er viktig om medisinen og/eller behandlingen din ikke fungerer eller slutter å virke.

- Da får du en vurdering fra en privat kreftlege, en «second opinion». Som forsikret vil du være garantert individuell vurdering av hvilken utredning og behandling du kan ha nytte av. Om en kreftlege i vårt nettverk finner ut at du kan ha nytte av nye diagnostiske tester og eventuelt persontilpasset behandling som er tilgjengelig i Norge, vil helseforsikringen kunne dekke dette selv om testene og behandlingen per i dag ikke finansieres offentlig.

Behandlingsavtale med Kreftklinikken

  • Vertikal Helse har en behandlingsavtale med Kreftklinikken, en privat kreftklinikk på Nordstrand i Oslo. Kreftklinikken tilbyr pasienter behandling basert på de siste forskningsresultater verden over, og vurderer hver enkelt pasient individuelt.
  • Kreftklinikken er faglig sterk og oppdatert. I tillegg samarbeider de godt med det offentlige, slik at du som pasient får det beste fra begge verdener.

4. Holder tritt med den nyeste forskningen

Utviklingen innen medisin og behandlingsmetoder innen kreft går rask, og private helseaktører har de beste forutsetningene for å holde tritt med forskningen. Fredrik Halvorsen forklarer:

- Forutsetningen for å få medisiner utskrevet fra det offentlige, er at medisinene er EMA-godkjent – det vil si at de kan kjøpes på apoteket. Men når et legemiddel er godkjent, kan saksbehandlingen i det offentlige helsevesenet gjøre at det tar lang tid før det blir tilgjengelig. I mellomtiden kan du få det gjennom helseforsikringen din.

- I tillegg trenger ikke vi vente på at Felleskatalogen oppdateres. Om det kommer vitenskapelige studier som viser at medisiner har god effekt på andre ting enn det som står oppført i Felleskatalogen, kan vi avgjøre at du kan bruke legemidlene allerede før Felleskatalogen oppdateres, avslutter han.

Lignende artikler

Se alle