Publisert:

Jeg følger deg hele veien

Det hender at kunder lagrer nummeret mitt og sier «Hei Øyvind!» når jeg ringer.

Øyvind Rossvoll er medisinsk rådgiver i Vertikal Helse og synes selv han har en veldig spennende jobb.

- Jeg liker å være til stede for folk som er i en vanskelig livssituasjon. Som medisinsk rådgiver er det akkurat det jeg gjør hver eneste dag, forteller Øyvind.

Hjelper deg fra A til Å

Dersom du blir syk og trenger hjelp, er det en ekstra belastning å måtte forholde seg til forskjellige personer hele tiden. Når du kontakter Vertikal Helse, kan Øyvind bli din personlige medisinske rådgiver.

- Jeg vil da følge deg gjennom hele behandlingsløpet, forteller han som selv er idretts fysiolog med erfaring fra både offentlig og privat helsevesen.

Øyvind Rossvoll - Medisinsk rådgiver i Vertikal Helse

Når du har sendt inn de nødvendige papirene til Vertikal Helse, får Øyvind eller en av de andre sykepleierne din historie på pulten sin. Han vurderer først om det er dekning i forsikringsavtalen din. Når dette er i orden, legger han en plan for behandling, og kontakter den best egnede spesialisten i Vertikal Helses store nettverk.

- Når jeg har fått svar fra det aktuelle behandlingsstedet, kontakter jeg deg. Jeg forteller deg hva som skal skje, når du skal møte opp og hva du må tenke på. Jeg ringer deg også etterpå for å høre hvordan det har gått, forteller han engasjert.

Når du har helseforsikring hos oss, er du garantert behandling innen 10 eller 20 virkedager, så det går unna ganske fort når du først har møtt Øyvind eller en av hans kollegaer. Det er som regel de som har erfaringer fra det offentlige helsevesenet, som er mest fornøyde med helseforsikringen og den personlige oppfølgingen vi har forteller Øyvind.

- Det er stort å kunne hjelpe noen raskt ut av smerte, eller bidra til å løse et problem i noens liv.

Det handler kun om å finne riktig behandling, så raskt som mulig, forteller Øyvind. Han gjør det samtidig veldig klart at han ikke er behandler, men en rådgiver og formidler. Han kjenner den raske veien til best behandling, og står ved din side helt til du er ferdig behandlet.

- Jeg kan ikke fysisk stå ved kundens side, men det kan ligge mye omsorg i en telefonsamtale. Jeg føler virkelig at jeg ser personen i den andre enden. Når jeg vet hva smerte gjør, kan jeg også forstå fortvilelse og akseptere at det kan føre til følelsesmessige utbrudd. Av og til har jobben min en container-funksjon, men det er helt ok, smiler Øyvind.

Viktig med forebygging

Mange skader i skulder og nakke skyldes plager ved slitasje over tid. Øyvind sitt beste råd er å sette av tid i hverdagen til å forebygge fremtidige skader. Han nevner spesifikt styrkeøvelser i forhold til støttemusklatur i skulder, mobilitetstrening, eller ta energipauser i hverdagen med 10 minutter tøy og bøy. De fleste av oss har ikke tid til å være borte fra hverdagen og mange får igjen for denne investeringen i det senere løp sier han.

"Forebygging er noe av det viktigste vi kan gjøre for oss selv. Rydd tid i timeplanen"

Oversikt i helse-Norge

Når en diagnose blir skrevet svart på hvitt, er det mange som får panikk. Det er lett å lete rundt i jungelen av mulige løsninger, og veien er kort til fortvilelse om brevet fra det offentlige referer til lover, paragrafer og ventetid.

- Vi kjenner helse-Norge. Vi vet hvor de beste jobber og hvem som er best på hva. Vertikal Helse har en kontinuerlig kvalitetskontroll av sine samarbeidspartnere, så jeg er hundre prosent trygg på at jeg sender kunden rett sted, forteller Øyvind.

Han gleder seg til å gå på jobb, for hver eneste dag er det noen av «hans» kunder som får hjelp av dyktige spesialister. I dag blir det operert en skulder, et par øyne og et hjerte.

- Jeg føler at vi utgjør en forskjell. Jeg ser folk bli friske. For litt siden hadde jeg en kunde fra Bergen som fikk operert en skulder i Drammen. Han ble kvitt sterke smerter og var strålende fornøyd. Han delte faktisk rom med en som hadde fått fikset en hofte, også gjennom Vertikal Helse. Så der lå de på samme rom og var fornøyde! Sånt gjør jo oss glade også, smiler han og legger til at en operert skulder og ny hofte får folk tilbake i en aktiv hverdag:

- En ting er at folk blir kvitt langvarige smerter som de har slitt med i årevis. Men det er jo også svært god samfunnsøkonomi!