Vertikal-Helse-kundehistorie-helseteam-i-ryggen

Publisert:

- Jeg følte at jeg hadde et eget helseteam i ryggen

Syed Hussain (30) kom hjem fra bryllupsreise med lammelser i venstrearmen. Takket være helseforsikringen fikk han hjelp umiddelbart.

Året er 2015. Syed Hussain har giftet seg, og sammen med kona har han lagt ut på en fantastisk bryllupsreise til Pakistan. Livet smiler. Helt til hjemreisen:

- Jeg sovnet i flyet på vei mot mellomlanding i Qatar. Venstre arm havner i klem mellom kroppen og armlenet, og når jeg våkner er armen nummen, sier Hussain.

Først tror han bare armen har «sovnet» og at den vil våkne til live igjen, men han merker etter hvert at det er mer alvorlig.

- Ingenting funker. Jeg prøver å slå den mot veggen, rister i den for å få den til å våkne, men til ingen nytte.

Syed Hussain (30)

«Du har dropphånd»

Hussains kone er på det tidspunktet i ferd med å fullføre medisinstudiene sine, og fatter mistanke om hva som er feil med armen.

- «Du har dropphånd», forteller hun meg. Hun sier at det er alvorlig og at jeg trenger behandling. Litt av en slutt på bryllupsreisen! sier Hussain.

En lang hjemreise ble enda lenger, men sent på kvelden kommer det nygifte paret omsider hjem til Oslo, hvor det bærer rett til legevakten for å få akutt hjelp for armen.

- Kona har tydeligvis fulgt med på skolen, for hun hadde helt rett. Dropphånd er diagnosen.

Dette er dropphånd

  • Dropphånd er krafttap i musklene som strekker i håndleddet, slik at hånden blir hengende ned. Dropphånd kan for eksempel skyldes at armen har ligget i en stilling der en nerve har blitt klemt mot overarmsbeinet. Også kjent som drophand eller hengehånd. (Kilde: Store Medisinske Leksikon)

Rask prosess

Legevakten gipser armen med borrelås, og dagen etter er Syed Hussain på plass hos fastlegen. Der får han et tips som viser seg å være gull verdt.

- Fastlegen mener jeg helt sikkert har noen forsikringer gjennom arbeidsgiveren min. Jeg ringer sjefen, og joda; jeg har helseforsikring gjennom Vertikal Helse.

«Jeg ringer Vertikal Helse etter å ha fått en henvisning fra fastlegen, og blir møtt av en helt fantastisk kundeservice. Jeg vet ikke hvor lang ventetid det vanligvis er for å få time hos nevrolog, men Vertikal Helse sørget for at jeg fikk time allerede dagen etter.»

Vertikal-Helse-behandling

Relatert artikkel

Jeg følger deg hele veien

- Jeg liker å være til stede for folk som er i en vanskelig livssituasjon. Som medisinsk rådgiver er...

- Ingenting gir samme trygghet

Nevrologen finner nerven som er i klem, og Syed Hussain går i gang med et opptreningsløp for å få følsomheten tilbake.

- I starten måtte jeg trene styrke med en tom Imsdalflaske, og i alt tok det seks måneder før armen funket optimalt igjen, sier han.

Seks år har gått, men Syed Hussain sier han aldri vil glemme hjelpen han fikk av Vertikal Helse.

- Samarbeidet mellom de ulike aktørene er helt uslåelig. Det offentlige tar seg av det akutte, så er Vertikal Helse et godt supplement som hjelper til med å skaffe legetime når det er ventetid på offentlige sykehus. Jeg følte at jeg hadde et helt eget helseteam i ryggen. Ydmyke og hyggelige folk hele veien, skryter Hussain – som har dratt med seg helseforsikringen over i ny jobb.

- I vinter vred jeg kneet da jeg stod på slalåm med datteren min, og fikk igjen god bruk for helseforsikringen. Jeg kommer alltid til å sørge for at arbeidsgiveren min har avtale med Vertikal Helse, avslutter han.

Fordeler med helseforsikring

  • Med helseforsikring er du sikret trygg og rask behandling når du trenger det
  • Time hos legespesialist innen 7 dager
  • Deretter 10 dager til behandling/operasjon
  • Hos oss møter du ikke en saksbehandler når du trenger hjelp. Du får en medisinsk rådgiver med erfaring fra norsk helsevesen, som følger deg både før, under og etter behandling
Les mer om helseforsikring
Vertikal-Helse-medisinsk-rådgiver

Lignende artikler

Se alle
Hilde elin bjerke hofte aune 1920x1080
Kundehistorier, Produkter og tjenester

- Tilbake på hesteryggen etter dobbel hofteoperasjon!

- Kun 10 uker etter hofteoperasjonen var jeg tilbake på hesteryggen, og det var ikke det minste vondt. Før operasjon hadde jeg sterke smerter når jeg prøvde å sette meg på hesteryggen. Det var fantastisk å kunne ri uten smerter igjen, smiler Hilde Bjerke (57 år), hofteoperert av ortoped Arne Kristian Aune ved Aleris Drammen.

Les mer