Publisert:

Slik får du full oversikt over helsetjenestene dine

Visste du at du kan bytte fastlege, sjekke resepter, få tilgang til kjernejournalen din – og mye mer – på én plass? Bli kjent med helsenorge.no.

Helsenorge.no ble opprettet i 2011 og er den offentlige helseportalen for deg som er innbygger og pasient i Norge. Ved å logge deg inn på nettsiden får du tilgang til en helg haug viktige helseopplysninger og nyttige, digitale tjenester:

  • Få oversikt over reseptene dine. Ved å logge deg inn på helsenorge.no kan du få oversikt over alle reseptene dine – og utleveringer på disse tre år tilbake i tid. Reseptene vises i en liste sammen med informasjon om utleverte legemidler og andre apotekvarer.
  • Sjekk hvilke vaksiner du har. I vaksinetjenesten kan du se vaksinasjonsstatus for deg selv og barna dine. Du kan også skrive ut vaksinasjonskort på norsk og engelsk.
  • Nærmer du deg frikort-grensen? Logg deg inn for å se hvilke egenandeler som er registrert og hvor stort beløp som gjenstår før du har rett på frikort.
  • Se pasientjournalen din. Digitalt innsyn i alle journaldokumentene gjør det blant annet mulig å se hvilke sykehusansatte som har gjort oppslag i pasientjournalen din. Foreløpig kan du bare se dokumenter fra sykehus i Helse Nord og Helse Vest, men etter hvert vil tjenesten dekke alle sykehus.
  • Oppdater kjernejournalen. Kjernejournalen sørger for at helsepersonell har rask og sikker tilgang dine viktigste helseopplysninger. Om du har en kjernejournal på helsenorge.no, får du innsyn i hva den inneholder og kan registrere opplysninger som gjør journalen bedre.
  • Opprett digitalt donorkort. Dette gjør du i kjernejournalen din. Du kan også legge til en eller to personer som kjenner til ditt standpunkt til organdonasjon.
  • Bytt fastlege. Med et par tastetrykk har du byttet fastlege eller satt deg på venteliste.

… og mye mer

Informasjonen på helsenorge.no leveres fra mange offentlige helsetjenester og øker i omfang hele tiden. I tillegg legges det stadig inn nye tjenester som gjør hverdagen enklere for deg som pasient. Tilgangen til tjenestene kan variere etter hvilke samtykker du har gitt, hvor du bor, og om legen eller sykehuset ditt har tatt i bruk de ulike tjenestene.

Sjansen er stor for at du allerede nå – eller i nær fremtid – kan bestille legetimer, finne henvisninger til sykehus og fornye resepter direkte fra helsenorge.no.

Har du barn?

Som forelder kan du også bruke helsenorge.no på vegne av barna dine. Hvilke tjenester som er tilgjengelige, er avhengig av hvor gamle barna dine er. Du har full tilgang til alle tjenester om barnet ditt er under 12 år. Om barnet er mellom 12 og 16 vil du oppleve at det er begrensninger i innsynsretten og du mister enkelte tilganger. Når barnet ditt fyller 16 regnes h*n som helserettslig myndig, og muligheten din for innsyn forsvinner automatisk fra helsenorge.no

Vertikal Helse N3 12914803 XXL Girl serving breakfast