Publisert:

Vertikal Helse har fått nye eiere

If har kjøpt Vertikal Helse fra LHL.

Vertikal Helse inngikk i 2017 et samarbeid med If på helseforsikring sammen med vår eier LHL – Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Vertikal Helses medisinske kompetanse skulle være førende for alle helserelaterte tjenester. Vi mente da, som nå, at helseforsikringer vil være en sentral del av fremtidens helse-Norge, og nødvendig for å møte de utfordringer som kommer spesielt i forhold til helsekøer.

Vertikal Helse er nå et datterselskap av If

6. desember 2019 kjøpte If oss fra LHL og Vertikal Helse-ansatte er nå blitt en del av dette konsernet. Sammen med If er planen å fortsette å utvikle nye forsikringsprodukter med fokus på innovasjon, medisinsk kompetanse og gode kunde-/pasientopplevelser.

If er det største skadeforsikringsselskapet i Norden, med 3,6 millioner kunder og rundt 7 000 ansatte. Omkring 1 600 av disse jobber i Norge. If er en del av finanskonsernet Sampo. If er et samfunnsengasjert forsikringsselskap som blant annet samarbeider med Trygg Trafikk, Norsk Brannvernforening og CICERO Senter for klimaforskning.

Vertikal Helse vil bestå som et eget selskap, med samme ledelse og medisinske kompetanse. Rådgivningen og kunnskapen om Helse-Norge som er unikt for oss, vil fortsatt vektlegges fremover.

Alle kunder, både private og bedrifter som har helseforsikring i Vertikal Helse eller If, vil ikke merke noen forskjell. Skadesaker og andre spørsmål kan meldes inn til Vertikal Helse eller If som i dag, og alle kunder vil få bistand fra den medisinske ekspertisen i Vertikal Helse som før.

Kristine Sandvik - Administrerende direktør, Vertikal Helse

- Vi ser fram til å utvikle oss sammen med If framover, signalene om så tydelig satsning på helse gjør det mulig for Vertikal Helse å tilby enda flere tjenester og å hjelpe enda flere kunder, som en del av If.

Administrerende direktør, Kristine Sandvik