Psykolog

Noen ganger oppstår det uventede situasjoner i livet, hvor man trenger å snakke med en profesjonell. Helseforsikringen omfatter behandling hos psykolog etter henvisning fra lege. Vi har et stort nettverk av psykologer som kan hjelpe deg med store og små utfordringer i livet.

Vertikal Helse N2 526087603 Psykologtime Vertikal Helse N2 526087603 Psykologtime

Digitalt selvhjelp gjennom appen Overvinne

Du kan få psykologisk hjelp gjennom appen til Overvinne. Dette digitale verktøyet kan du bruke uten henvisning, men hvis du trenger å snakke med en psykolog, fysisk eller i en videosamtale, må du først ha en henvisning fra lege og registrere saken din hos oss.

Overvinne-appen er utviklet av psykologer, og gir deg hjelp til selvhjelp gjennom videoer, øvelser, lydfiler, stemningsrapporter og artikler. Du kan bruke appen alene eller sammen med en psykolog, når og hvor det passer deg.

Har du helseforsikring kan du gå inn på overvinne.no og registrere deg som medlem. Du kan bruke tjenestene i appen kostnadsfritt og så mye du vil – uten henvising fra lege. Programmet tilsvarer et behandlingsløp på 15 psykologtimer.

Hva dekker vi?

Vi dekker inntil 10 behandlinger hos klinisk psykolog innenfor en 12 måneders periode fra din første behandlingsdato.

Hvordan går jeg frem for å få dekket behandlingen?

  • Du må melde en sak og laste opp henvisningen du har fått fra din lege.
  • En medisinsk rådgiver vil ta kontakt med deg for å bistå deg med valg av psykolog. Vi har et stort nettverk av psykologer med alle typer kompetanse.

Kan jeg bestille time hvor som helst?

  • Velger du en behandler i vårt nettverk kan du regne med å bli kontaktet direkte av behandleren innen to virkedager etter vi tok kontakt med deg.
  • Dersom du ønsker å benytte deg av psykolog utenfor nettverket må vi ha følgende opplysninger for å verifisere behandlerens autorisasjon. Du å be psykologen oppgi sitt helsepersonellnummer som vi må få oversendt av deg. Har du valgt en psykolog utenfor nettverket og fått denne behandleren godkjent av din medisinske rådgiver, kan behandlingen starte. Du legger ut for behandlingene og får disse refundert i etterkant.

Hvor lang tid tar det før jeg får igjen mine utgifter?

  • Dersom du velger behandler i vårt nettverk sørger vi for direkte oppgjør med psykologen. Det vil si at du ikke trenger å legge ut for timene.
  • Velger du en behandler utenfor vårt nettverk må du selv legge ut for behandlingene og søke refusjon etter avsluttet behandling. Utbetaling av utlegg refunderes etter maksimalt 20 dager.

Er det noen begrensninger?

  • Din helseforsikring inkluderer 10 behandlinger. Behandlinger utover dette vil ikke dekkes.
  • Det må gå 12 måneder fra siste behandling fant sted til man kan søke om nye behandlinger gjennom helseforsikringen. Dersom det er behov for behandlinger over en lang tid kan vi bistå med råd for hvordan du kan få godkjent behandling offentlig.
  • Utredning og behandling hos psykiater er ikke dekket. En psykiater er en lege som er spesialist i utredning og behandling av psykiske lidelser. En psykolog har kunnskap både om fra lettere avgrensede livsproblemer til alvorlige psykiske lidelser. Gjennom utdanning og videreutdanning har han/hun fått tilgang til en omfattende verktøykasse av psykologiske metoder for å kunne imøtekomme et stort mangfold av hjelpebehov.
  • Coach, gestaltterapeut og andre ikke-autoriserte behandlere er ikke dekket av helseforsikringen.

Trenger du akutt hjelp?

Dersom du har opplevd en akutt hendelse som ran, vold eller plutselige dødsfall dekkes dette gjennom tjenesten Psykologisk førstehjelp. Dette inkluderer 12 behandlinger. Du trenger ikke registrere sak på hjemmesidene våre, men du kan ringe direkte for å melde ditt behov. Telefonnummer til psykologisk førstehjelp er: 22 96 50 07.

Kilde: Psykologforeningen.no, Helsenorge.no.

Fant du ikke svar på det du lette etter?

Send en e-post til vårt kundesenter.