Den moderne jakten på nyresteinen

Nyrestein kan være ekstremt smertefullt, og rammer flere menn enn kvinner. I år har Vertikal Helse sendt flere pasienter med nyrestein til Kristina Klinikken i Horten. Små forhold og toppmoderne utstyr gir de beste forutsetningene for vellykket steinknusing, og en smertefri tilværelse.

man lying on the sofa

Trygt og fleksibelt

overvåkningsstue på Kristinaklinikken med utsikt over Horten og mot sjøen
Fra overvåkningsstuen på Kristina Klinikken kan du se ut over Horten og ned mot sjøen. Foto: Vertikal Helse

Helt på øverst på toppen i Horten by ligger det en liten, men toppmoderne klinikk, som har spesialisert seg på urologi. 

Daglig leder Dag Gullan startet klinikken i 2017, og brenner for at pasienter skal få rask og riktig behandling. 

– Kristina Klinikken er oppkalt etter dronning Kristina av Tunsberg som holdt til i Tønsberg, hvor vi også har en avdeling. Vi ville vise den lokale tilknytningen vi har til området, selv om mange av kundene våre kommer langveis fra.

Dag er opprinnelig fra England, men har bodd i Norge de siste 20 årene. Han er en av få urologer i Norge som har spesialisert seg på nyrestein.

Klinikken er liten og personlig. Gullan og hans team ønsker at det skal være fleksibelt og trygt å besøke Kristina Klinikken.
Det er viktig for Gullan å sette av god tid til individuelle vurderinger av pasientene sine. Han forteller at han ringer alle pasientene både i forkant av operasjon, og etterpå. Gullan legger også sin stolthet i at veldig få av hans pasienter rammes av infeksjon i ettertid. 

– Dette kommer nok av at vi er en så liten enhet, og at vi har god tid til hver operasjon, og til hver pasient. 

Les om nyresteinbehandling på Kristina Klinikken


Superbruker på hypermoderne steinknuser

Mannlig lege holder en rosa lasermaskin
Dag Gullan viser stolt frem det nyeste tilskuddet til klinikken. Foto: Vertikal Helse

Dags store stolthet er den nye rosa steinknuseren.

– Denne er det få av i Norge, og en er her på Kristina Klinikken i Horten. Det er en toppmoderne laser, den eneste i det private helsevesenet i Norge av sitt slag. Den kan knuse mye større nyresteiner enn andre lasere.

Rask behandling med helseforsikring

Har du helseforsikring hos Vertikal Helse får du rask behandling for blant annet nyrestein. Vår garantitid er 7 virkedager til utredning, og deretter 10 virkedager til behandling.


Ønsker du å lese flere slike artikler? 
Vi sender ut vårt nyhetsbrev tre til fire ganger i året, med eksempler på helseforsikringen i bruk, informasjon om våre tjenester, og gode råd om hvordan du kan forebygge sykdom og skader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev