Legespesialist

Vi hjelper deg videre til korrekt utredning og behandling hos en av våre dyktige legespesialister i vårt nettverk.

Vertikal-Helse-legespesialist

Har du en henvisning til legespesialist og står fast i offentlig kø kommer din helseforsikring til anvendelse. For å få hjelp hos Vertikal Helse registrerer du enkelt sak og laster opp din henvisning. Vi hjelper deg videre til korrekt utredning og behandling hos en av våre dyktige legespesialister i vårt nettverk.

Hvorfor må jeg til legespesialist og hva gjør de?

Dersom du har plager som krever spesialkompetanse vil du som oftest bli henvist videre i spesialisthelsetjenesten for utredning og behandling. Dette foregår gjerne i det offentlige på sykehusnivå og det kan være lange ventetider. Gjennom helseforsikringen får du time hos en legespesialist som har spisskompetanse på den aktuelle problemstillingen og får en grundig vurdering. Når utredningen er ferdig vil du som oftest få en diagnose og et forslag til behandling.

På bakgrunn av at det erfaringsmessig er lange ventetider i det offentlige så har funksjonen til helseforsikringen som mål å sikre rask tilgang på spesialistkompetanse.

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen på en legespesialist på sykehusnivå og en spesialist i allmennmedisin i primærhelsetjenesten?

En legespesialist kan mye om litt, mens en allmennlegen kan litt om alt. En utredning hos legespesialist kan kreve oppfølging over lengre tid avhengig av diagnose og behandlingsløp.

Jeg har plager og det er lang ventetid hos fastlegen. Kan dere henvise meg?

De medisinske rådgiverne i Vertikal Helse har ikke henvisningsrett. Du må derfor finne et annet alternativ. Søk gjerne råd hos en av våre medisinske rådgivere dersom du er usikker på hvor du bør henvende deg.

Ved akutt behov for legehjelp må man oppsøke legevakt eller be om en akutt time hos fastlege dersom dette er mulig. Akuttmedisinske tilfeller er ikke en del av helseforsikringen.

Dekker Vertikal Helse timen til fastlege for å få henvisning?

Vertikal Helse dekker ikke utredning og behandling innenfor primærhelsetjenesten.

Fant du ikke svar på det du lette etter?

Ta kontakt med oss.