Vertikal Helse N2 546904408 Behandling

Publisert:

Jeg følger deg hele veien

- Jeg liker å være til stede for folk som er i en vanskelig livssituasjon. Som medisinsk rådgiver er det akkurat det jeg gjør hver eneste dag, forteller Øyvind.

Øyvind Rossvoll er medisinsk rådgiver i Vertikal Helse og synes selv han har en veldig spennende jobb.

Hjelper deg fra A til Å

Dersom du blir syk og trenger hjelp, er det en ekstra belastning å måtte forholde seg til forskjellige personer hele tiden. Når du kontakter Vertikal Helse, kan Øyvind bli din personlige medisinske rådgiver.

- Jeg vil da følge deg gjennom hele behandlingsløpet, forteller han som selv er idrettsfysiolog med erfaring fra både offentlig og privat helsevesen.

Øyvind Rossvoll - Medisinsk rådgiver i Vertikal Helse

- Vi har et fantastisk offentlig helsevesen i Norge, men stor pågang kan dessverre medføre lang ventetid til legespesialister. Vi kan bistå med raskere time til utredning og behandling hos legespesialister i vårt nettverk, forteller Øyvind. Ventetiden til vurdering hos legespesialist i det offentlige er i snitt 54 dager, men våre kunder venter i snitt 5,3 dager. Vi har også en personlig oppfølgning hele veien som jeg har inntrykk av at kundene setter stor pris på, sier Øyvind.

Når du har sendt inn de nødvendige papirene til Vertikal Helse, får Øyvind eller en av hans medisinske rådgivere din historie på pulten sin. Han vurderer først om det er dekning i forsikringsavtalen din. Når dette er i orden, legger han en plan for behandling, og kontakter den best egnede spesialisten i Vertikal Helses store nettverk.

Har du helseforsikring hos oss, er du garantert behandling innen 10 eller 20 virkedager, så det går unna ganske fort når du først har møtt Øyvind eller en av hans kollegaer.

Vertikal-Helse-legespesialist

Relatert artikkel

Hva er forskjell på fastlegen og spesialistene?

Vi snakker ofte om primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten, men hvor går egentlig grensen f...

Det handler kun om å finne riktig behandling, så raskt som mulig, forteller Øyvind. Han gjør det samtidig veldig klart at han ikke er behandler, men en rådgiver og formidler. Han kjenner den raske veien til best behandling, og står ved din side helt til du er ferdig behandlet.

- Jeg kan ikke fysisk stå ved kundens side, men det kan ligge mye omsorg i en telefonsamtale. Jeg føler virkelig at jeg ser personen i den andre enden. Når jeg vet hva smerte gjør, kan jeg også forstå fortvilelse og akseptere at det kan føre til følelsesmessige utbrudd. Av og til har jobben min også en container-funksjon, men det er helt ok, smiler Øyvind.

- Det er stort å kunne hjelpe noen raskt ut av smerte, eller bidra til å løse et problem i noens liv.

Oversikt i helse-Norge

Når en diagnose blir skrevet svart på hvitt, er det mange som får panikk. Det er lett å lete rundt i jungelen av mulige løsninger, og veien er kort til fortvilelse om brevet fra det offentlige referer til lover, paragrafer og ventetid.

- Vi kjenner helse-Norge. Vi vet hvor de beste jobber og hvem som er best på hva. Vertikal Helse har en kontinuerlig kvalitetskontroll av sine samarbeidspartnere, så jeg er hundre prosent trygg på at jeg sender kunden rett sted, forteller Øyvind.

Han gleder seg til å gå på jobb, for hver eneste dag er det noen av «hans» kunder som får hjelp av dyktige spesialister. I dag blir det operert en skulder, et par øyne og et hjerte.

- Jeg føler at vi utgjør en forskjell. Jeg ser folk bli friske. For litt siden hadde jeg en kunde fra Bergen som fikk operert en skulder i Drammen. Han ble kvitt sterke smerter og var strålende fornøyd. Han delte faktisk rom med en som hadde fått fikset en hofte, også gjennom Vertikal Helse. Så der lå de på samme rom og var fornøyde! Sånt gjør jo oss glade også, smiler han og legger til at en operert skulder og ny hofte får folk tilbake i en aktiv hverdag.

- En ting er at folk blir kvitt langvarige smerter som de har slitt med i årevis. Men det er jo også svært god samfunnsøkonomi!

Vertikal-Helse-jogge-forebygging-pulsmåling

Viktig med forebygging

- Mange av oss vil oppleve en form for smerte, plage eller sykdom i muskel- og skjelettsystemet i løpet av livet. Muskel- og skjelettplager er den klart ledende årsaken til sykefravær og uføretrygd i den norske befolkningen.

Øyvind sitt beste råd er å rydde rom til trening og fysisk aktivitet i hverdagen. Det er aldri for sent å begynne sier han og viser til Helsedirektoratet sine nasjonale anbefalinger for fysisk aktivitet for voksne:

  • Minimum 150 minutter med moderat intensitet.
  • 75 minutter med høy intensitet eller en kombinasjon.

Alle vet at regelmessig fysisk aktivitet er god medisin og har en rekke gunstige helseeffekter. I en hektisk og travel hverdag kan det likevel være utfordrende å få til dette. Øyvind mener at det ofte handler om prioriteringer og ikke gape over for mye i starten.

En kombinasjon av utholdenhet-, styrke- og mobilitetstrening er å anbefale for forebygging av muskel- og skjelettplager, og finn en treningsform eller aktiviteten som er lystbetont. Små grep som bare det å ta trappene istedenfor heisen kan utgjøre en forskjell i det lange løp.

Litt trening og fysisk aktivitet er bra, men mer er bedre! Denne investeringen er den viktigste medisinen vi kan gi til oss selv, mener Øyvind.

- Rydd tid for deg selv i timeplanen, det er enklere å forebygge enn å behandle.

Hva inkluderer din helseforsikring?

Lignende artikler

Se alle